KADIN ÇİFTÇİLERE DESTEK

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün makamında bir araya geldiği Finansbank İnegöl Şubesi yetkilileri ile bayan çiftçi ve üreticilere kredi kolaylığı sağlayacak protokole imza attı. Protokol imza töreninde konuşan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Finansbank uzun zamandan beri tarımda çiftçilerimize epey güzel seçenekler sunuyor. Bunlara bir yenisini daha eklemiş durumdalar. Kadın çiftçilere destek amacıyla yapmış oldukları bir çalışma. Bu çalışmanın içeriği biraz daha farklı oluyor, o da şu; erkek çiftçilerden daha esnek bir çalışma oluyor. Kadın çiftçilerin de ön plana çıkarak yol yürümesi, ivme kazanması için daha kolay, daha esnek, daha uygun bir şekilde bu çalışmaları sürdürecekler. Neticesinde bugün kendileriyle böyle bir protokol yapacağız. Böyle bir çalışmayı düşündükleri için kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

İNEGÖL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Bir iyi niyet protokolü yaptıklarını belirten Finansbank İnegöl Şube Müdürü Murat Gür ise, “Biz zaten Başkanımız ve İnegöllü çiftçilerimizle uzun zamandır çalışıyoruz. Burada bahsettiğimiz ürün gerçekten Avrupa İmalat Kalkınma Bankası´ndan bulduğumuz bir kaynak. Kadın çiftçilere ve üreticilere yönelik bir kaynak olacak. Bu diğerlerinden daha esnek ve uygun olacak. Amaç kadın yöneticilerin ve kadın ortak payının yüksek olduğu tüzel firmalardır. Bunlara uygun vadelerde ve uygun şartlarda kredi vereceğiz. Bir ikincisi de teminat desteği. Kadın girişimcilerin teminat yapısı bu krediye uymazsa bile teminat için zorlamayacağız, ipotek verin kefil getirin gibi şartlarımız olmayacak. Bu anlamda yatırım yapmak isteyen üreticilerimizi Finansbank olarak destekleyeceğiz. Çiftçi ve üretici teminat veremiyorsa da ürünü, mahsulü, geçmişteki çalışmaları buna uygunsa, bunlara destek vereceğiz. Limitimiz yok, 3 yıla kadar vade veriyoruz. Sektör olarak sınırlamamız da yok. Protokolümüzün amacı bir iyi niyet protokolü olmasıdır. İnegöl´den gelecek başvurular için özel fiyat aldık, yazışmalar yaptık. Normal Türkiye şartlarındaki fiyatlarımızın dışında İnegöl´e özel bir çalışma da yaptık. Bunu deklare edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Finansbank İnegöl Şube Müdürü Murat Gür ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik arasında protokol imzalandı.

Editör: TE Bilişim