Etkinliğe katılan 70 kişi, güneşli havada doğanın tadına vardılar.

İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde 3 yıldır gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünün bir yenisi daha hayata geçirildi. Geçtiğimiz Pazar günü saat 08.00´da Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan 70 kadın, burada kendilerini bekleyen servis araçları ile yürüyüşün başlangıç noktası olan Ümitalan´a vararak araçtan indiler.

70 KADIN KATILDI

08.45´te parkura başlayan 70 kadına İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcularından Diler Yalaza liderlik ederken, yine Dağcılık Branşı sporcularından Müjdat Yalçınsoy ve Cemal Kuş güvenlik açısından ekibi yalnız bırakmadılar. Ümitalan´dan Halhalca Göleti´ne doğru seyir halinde olan ekip, 2 saatlik yürüyüşün ardından Halhalca Göleti´ne vararak burada öğle molası verdiler.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Yemek yiyen, dinlenen ve hoşça vakit geçiren ekip, yaklaşık bir saatlik molanın ardından yeniden yola koyularak Halhalca Mahallesine doğru ilerlediler. Halhalca Mahallesi girişinde bulunan şehitliği ziyaret ederek burada dualar eden ekip, Halhalca Mahallesi´nde yarım saatlik ihtiyaç molası verdiler. Köylülerle sohbet ederek köy kahvesinde çay içen ekip daha sonra buradan ayrılarak Şehitler Mahallesi´ne doğru yola çıktılar. Yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından Şehitler Mahallesi´ne varan ekip, 14.30 sıralarında yürüyüşü tamamladılar. Şehitler Mahallesi´nde kendilerini beklemekte olan servis araçlarına binen ekip, İnegöl´e vararak faaliyeti sonlandırdılar.

Yürüyüşe katılan İnegöllü doğasever kadınlar, etkinliği düzenleyen ve görev alan herkese teşekkür ederek, bu gibi faaliyetlerin ilerleyen yıllarda da hayata geçirilmesi talebinde bulundular. Doğasever kadınlar, bunun yanı sıra yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel değil, İnegöl´de 15 günde bir düzenlenen doğa yürüyüşlerinin bazılarının da kadınlara özel olarak gerçekleştirilmesini istediler. 

Editör: TE Bilişim