Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın 7 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken cansız bedeniyle karşılaşılmıştı.

Türkiye’de yaşanan çocuk istismarı ve cinayetlerine sessiz kalmayan İnegöllüler, yürüyüş düzenleyerek “İdam” istediler. Sosyal medyadan yapılan çağrılar Belediye önünde toplanan yüzlerce kadın, ellerinde pankartlarla çocuk istismarı ve cinayetlerine sert bir şekilde tepki gösterdiler.

Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den de acı haber gelmişti. Ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde bulundu. Leyla'nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

Yaşanan bu vahşet, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de büyük bir tepki buldu. Yaşanan vahşete sessiz kalmayan İnegöllüler, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken İnegöllü kadınlar ise yüreklerindeki acıyı ifade edebilmek için bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde bir yürüyüş düzenlemişlerdi.

Dün saat 18.00’da Belediye meydanında toplanan İnegöllü kadınlar, gözyaşları içerisinde “Çocuğuma Dokunma!” “İdam gelsin”, sloganları atarak caniler için “İDAM” istediler. Atatürk anıtına bir elinde pankart bir elinde bebekleriyle yürüyen kadınlar, yaşanan olaylara sert tepki gösterdiler. Kadınların yürüdüğünü gören çevredeki esnaf ve vatandaşlar, alkışlarla destek verdiler.

İDAM GELSİN İSTİYORUZ

Kadınlar adına açıklama yapan Serpil Şan, “Dilim varmıyor söylemeye. Yüreğimiz yanıyor. Acılarımızı birleştirsek, Arş-ı Ala'ya yükselir. Eylüllerimizin, Leylalarımızın ve daha birçoğunun anne ve babalarının acılarını paylaşıyoruz. Yalnız değilsiniz. Sizlere sabır diliyorum. Acınız acımızdır. Öfkemiz çığ gibi büyüyor. Ne diyor Mehmet Akif Ersoy, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda'... Artık topraktan minik bedenler fışkırıyor. Tecavüze uğramış, işkenceye maruz kalmış bedenler... Tecavüzün affı olmasın istiyoruz. Bu sapıklardan yeryüzü temizlensin istiyoruz. Tek yürek olduk, tek neden olduk, artık 'yeter' diyoruz. İdam gelsin istiyoruz. Bunu yapmaya kimse bir daha cüret edemesin. Kadına, hayvana en acısı da bebeklerimize yapılan tecavüzün affı olmasın istiyoruz. Bırakın küçük bedenler annelerinin koynunda, babaların gölgesinde büyüsün. Annelerin dokunmaya kıyamadığı, babaların bakmaya doyamadığı o küçük bedenlerin paramparça ediyorlar. Bu nasıl zulümdür? Şimdi soruyorum; oğlunuz, kızınız kapı önünde oynarken ne kadar güvende? Ya da hala orada duruyor mu? Çünkü tecavüze uğrayan binlerce çocuktan biri de sizin ki olabilir. Yetkililere sesleniyoruz; bunlar için bir önlem alınmazsa, öncekiler gibi bu yaşananlar unutulacak ve bir tek hatırlayan o yavruların ailesi olacak. Lütfen sesimiz duyulsun" dedi.

Editör: TE Bilişim