Sportif, kültürel ve hayır faaliyetleriyle İnegöl’ün aktif Kafkas camiasının 3 önemli derneği, Kafkasspor’u 3. Lige çıkarmak ve İnegöl’de ki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması amacıyla yapılacak faaliyetler için bir bağış gecesi organize etti. Organizasyona iş dünyası büyük katılım sağlarken bir gecede 1,5 milyon TL’lik yardım toplandı.

3. Lig’e çıkma mücadelesi veren Kafkasspor’un talebi üzerine İnegöl’de yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Kafkas Folklor Kültür Derneği ile Kafkas Sosyal ve Yardımlaşma Derneği anlamlı bir organizasyona imza atıldı.

İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık başkanlığında oluşturulan 17 kişilik geçici mütevelli heyeti Morrion Hotel’de bağış gecesi düzenleme kararı aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan’ın moderatörlüğünde yapılan yemekli organizasyona, 3 derneğin üyeleri ile iş dünyası büyük ilgi gösterdi.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Gecede önce Kafkas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şentürk, Kafkasspor Başkanı Sebahattin Ordu ve Kafkas Folklor Kültür Derneği Başkanı Mennan Portakal yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Kafkas camiasını temsil eden 3 derneğin de İnegöl’ü kapsayan çok başarılı hizmetlere imza attığını anlatan başkanlar, etnik ayrımcılık yapılmadan ilçe genelinde 1200 gence sportif ve kültürel anlamda eğitim verdiklerini açıkladılar. Yine bu faaliyetler dışında 100 öğrenciye burs ve 450’ye yakın aileye ise ayni ve nakdi yardımlarda bulunulduğu hatırlatıldı.

GENÇLERİ KURTARIYORUZ

1. Lige çıkma mücadele veren İnegölspor’un ardından profesyonel lige çıkan 2. takım olmak isteyen Kafkasspor’un başarısına katkı sağlamak için toplandıklarını dile getiren İnegöl Belediyesi Eski Başkanı Cemal Arık ise, bine yakın lisanslı genç ile folklor derneği aracılığıyla eğitim gören 200 genci başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan arındırmak isteyen derneklere iş dünyasının sahip çıkmasını istedi.

HEDEF KAFKASSPOR’U 3. LİGE ÇIKARMAK

Ligi lider bitirme ve 3. Lig Play-Off eşleşmelerine katılma hesapları yapan Kafkasspor’un başarıları geceye damga vurdu. Çok önemli 2 haftaya girildiği belirtilen organizasyonda, bu yıl Kafkasspor’un profesyonel lige çıkarılması için herkesin maddi ve manevi anlamda destek vermesi istendi.

İnegöl’ü sadece yerel anlamda değil, hem ulusal hem de uluslararası anlamda temsil edecek bir yapının önemine vurgu yapılan toplantı da Kafkasspor için birlik olma çağrısı yapıldı.

150’ye yakın iş insanın katıldığı gecenin sonunda 1,5 milyon TL’lik bağış yapıldığı öğrenildi. Bu arada edinilen bilgiye göre, 200’e yakın farklı iş adamlarıyla 2. bir toplantının daha gerçekleşeceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim