İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, bu yıl 19´uncusunu düzenlediği Uluslararası Kafkas Folklor Festivalinin açılışını Cuma akşamı Amfi Tiyatro´da büyük bir coşkuyla yaptı.

Festivalin açılışına Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Gürcistan Acara Bölgesi Milletvekili Anzor Bolkvadze, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “19. Uluslararası kültür sanat festivalimize hoş geldiniz şeref verdiniz. 2001 yılında uluslararası boyuta taşıdığımız festivalimizin bu yıl 19.’su düzenlemeye çalışıyoruz. Bu festivalin yapılmasında gençlerimizin, ailelerinin ve yöneticilerimizin çok kıymetli gayretleri ve çalışmaları var. İnşallah bu gece 1 yıl boyunca yapmış olduğumuz bu çalışmaların neticesiyle sizlere güzel bir akşam, güzel bir festival izletmeyi planlıyoruz. Festivalimiz 3 gün boyunca devam edecek. Yine yarın akşam burada saat 21.00’de ve Pazar günü saat 14.00’da başlayan kitap tanıtım programı ve yine Gürcistan’dan gelen ressamımızın resim sergisiyle ve dernek önünde yapılacak folklor gösterileriyle devam edecektir. Ben tekrar katılımlarından dolayı yurtdışından gelen misafirlerimize ve tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Tercüman aracılığıyla bir konuşma yapan Gürcistan Acara Bölgesi Milletvekili Anzor Bolkvadze, “İnegöl’de olmaktan sizlerin arasında bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Daha önce de festivalinizde bulunmuş oldum. Bu yıl 19.’su düzenleniyor. Büyük bir coşku ve gururla tekrar ifade etmek istiyorum; burada olduğumu mutluluğunu tekrar tekrar ifade etmek istiyorum. Öncelikle biz davet mektubunu aldığımızda buraya misafir olarak geldiğimizi düşünmüyorum. Biz ev sahibi gibi, bizim yerimiz gibi düşünüyorum. O nedenle her zaman söylediğim gibi ikinciye geliyorum ama sanki kendi topraklarıma, kendi ülkeme gelmiş gibi mutlu oluyorum. Biz bugün bir takım şeyleri gördük. Birçok hemşerilerimizle birlikte olduk. Biz kendimizi yabancı hissetmedik. Asırlar önce buraya göç etmiş hemşerilerimizle birlikte olduk. Biz geliyoruz ama sizleri de kendi ülkemize davet ediyoruz, sizde buyurun gelin. Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama bu kalabalığı, bu insanları görünce Allah sizinle birlikte olsun. Allah yardımcınız olsun. Gururluyum, mutluyum, sevinçliyim” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’in selamla konuşmasının ardından başlayan festivalde, başta İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği folklor ekibi olmak üzere Gürcistan´dan gelen Tsekva Kartuli, Bermuka, Osuri, Rirashi ekipleri gösteri yaptı. Folklor ekiplerinin gösterileri, festivale katılan vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlendi. Festival Cumartesi günü Amfi Tiyatroda devam ederken, Pazar günü ise dernek önünde düzenlenen final programıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim