192 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçiriyor. Bu kapsamda son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocağı denetimden geçti.9 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 192 işyerini denetimden geçirdi.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, iş yerinin hijyenik olup olmadığı, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ile ilgili hususlarına bakıldı. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden işyerlerine yasal işlem yapıldı. Ayrıca yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından da iletildi.

KALDIRIM İŞGALİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Ayrıca denetimlerde bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelere belediye meclisinin kaldırım yasağı ile ilgili kararı hatırlatılarak, yaya yollarına masa ve sandalye koymak suretiyle yapılabilecek ihlallere meydan vermemeleri ve kaldırım işgalleri konusundaki yasaklara hassasiyet göstermeleri noktasında gerekli uyarı ve ikazlarda da bulunuldu. İnegöl´ün yaşanabilir bir kent olma yolunda atılan adımlara destek olma adına bu alanda faaliyet gösteren işletmeler kaldırım işgali konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceklerini belirttiler.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim