Albaraka Sanatın katkılarıyla, geçmişten bugüne bozulmadan ve sürekli gelişerek yıllara meydan okuyan, şüphesiz geleneksel sanat anlayışımızın en önemli unsuru olan Hat ve Tezhip sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı “Kalemin Bereketi” isimli Hat ve Tezhip Sergisi, İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda düzenlenen törenle izlenime sunuldu.

İslam sanat anlayışında merkezi konumda yer alan kutlu bir sanat olan Hat ve Tezhip, İlahî Kelam’ın görkem ve güzelliğini olağanüstü bir estetik duyarlılığa dönüştürmüştür. Hattatlar ve nakkaşlar yüzyıllar boyunca İlahi Kelam’ın güzelliğini yansıtma yolunda çok kıymetli eserler bırakmışlardır. İnegöl Kent Müzesinde bu güzelliklerin yer aldığı sergide, tefekkür ve gönül dünyasının derinliklerine nüfuz eden, beslendiği kaynaktan aldığı değerler sayesinde daha yüksek estetik seviyeye ve muhteva zenginliğine ulaşmış hat ve tezhip sanatının en güzel örneklerini ortaya koyan 32 eser yer alıyor. Aynı zamanda İnegöl Kent Müzesi’nin 112’nci sergisi olma özelliğini taşıyan sergi, Turizm Haftası münasebetiyle ilçe halkıyla buluşturuldu.

FARKLI ÜLKELERDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

28 Nisan’a kadar açık kalacak serginin açılış törenine; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Bayraktar, Albaraka Türk şube müdürleri ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış konuşmasını Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Bayraktar yaptı. Bayraktar; “Albaraka Türk olarak geçmişi, geçmiş sanatımızı günümüze taşımak adına belli aralıklarla hat yarışmaları düzenliyoruz. Bu yarışmalardaki eserleri de bu tür sergilerde halkın beğenisine sunuyoruz. Bunu Türkiye ve çeşitli ülkelerde yapıyoruz. Bugün İnegöl’de de bunun için toplandık. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KÜLTÜR SANATTAN YOKSUN BİR KİŞİ, YAŞAMIN HER NOKTASINDA EKSİK KALIR

Belediye Başkanı Alper Taban ise Kent Müzesinde yeni bir serginin açılışında bir araya geldiklerini ifade ederek; “Bizler de aslında yeni bir döneme başlıyoruz. Ancak bu sabah Alanyurt bölgesinde devam eden çalışmaları yerinde incelerken, hakikaten hiç durmaksızın, kaldığımız yerden bütün projeleri hayata geçiriyoruz ve insanlara hizmet edecek, fayda sağlayacak, yararlı olacak işler yapmaya çalışıyoruz. İşin yaptığımız bu boyutu biraz daha insanların sosyal donatı ihtiyaçlarını karşılayacak türde ihtiyaç. Burada içerisinde bulunduğumuz organizasyon biraz daha kültürel ve sanatsal anlamda yaptığımız işlerden. Bunu da İnegöl Belediyesi hamdolsun dolu dolu gerçekleştiriyor. Bu dönem yenilenerek, tazelenerek oluşturduğumuz ekibimizle inşallah çok daha güzellikler imza atmak istiyoruz. Çünkü gerçekten kültür sanattan yoksun bir kişi üretim noktasında da, hayata bakış noktasında da veya diğer yaşamın her noktasında da eksik kalacağını düşünüyorum. Bu anlamda kültür sanat etkinliklerimizi daha da arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Kalemin Bereketi isimli tezhip ve hat sanatı sergisini paydaşlarla birlikte yaptıklarını ifade eden Taban, “Albaraka Türk’ün çok değerli yöneticileri buradalar. Müzemizde daha önce de dönem dönem sergiler gerçekleştirdik. Bugün 112’nci sergimizi açıyoruz. Her serginin arkasında bir emek, gayret, özveri var. Bugün de burada hat ve tezhip sergimizi aynı zamanda turizm haftası münasebetiyle açıyoruz. 28 Nisan tarihine kadar buradaki 32 eseri tüm sanatseverlerle buluşturmuş olacağız. Ben emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN MİLLETLER, GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ

Kaymakam Şükrü Görücü de böyle güzel bir günde, böyle güzel bir serginin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Görücü; “Gerek Genel Müdür Yardımcımız gerekse de Başkanımız serginin amacını ifade ettiler. Ben de serginin açılışında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Geçmişini bilmeyen milletler, geleceğine yön veremez. Dolayısıyla bu sergi bizim açımızdan son derece önemli. Biz bu sergileri sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik ülkelerinde de bizim neler yapabileceğimizi dünya ülkelerinin görmesi açısından son derece önemli. İçerisinde bulunduğumuz bina da çok önemli bir bina. Geçmişten günümüze İnegöl’ü en güzel şekilde tanıtan bir bina. Dolayısıyla biz daha buralarda çok birlikte olacağız” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Bayraktar, Belediye Başkanı Alper Taban ile Kaymakam Şükrü Görücü’ye hediye takdiminde bulundu. Başkan Taban da Bayraktar’a hediye takdimi gerçekleştirdi. Daha sonra kurdele kesimi ile serginin açılışı gerçekleştirilerek eserler incelendi.

Editör: TE Bilişim