Bursa Emniyet Müdürl

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontrol ve denetimlerde yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için Türkiye'de bir ilki hayata geçirdi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı olup, aralarında İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun da bulunduğu 13 polis otosuna takılan kamera ile tüm gelişmeler kayıt altına alınacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı personel katıldı. Proje kapsamında ilk olarak merkez, Gemlik, Yenişehir, İnegöl ve Karacabey ilçelerinde görevli ekip otolarına kameralar takıldı. İlerleyen günlerde ise tüm ekip otolarına kamera takılması hedefleniyor.

Kamere uygulamasını Türkiye'de ilk kez Bursa’da hayata geçirdiklerini ifade eden Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "13 tane ekip otosunun her birine kamera takıldı. Kameralar 360 derece dönerek, ses ve görüntü kaydı yapıyor. Bazı vatandaşlarımızın polislere tasvip edilemeyecek konuşmalarda bulundukları yönünde iddialar vardı. Burada hem kendi polisimizi korumak hem de vatandaşların iftirada bulunmaması için böyle bir yöntem

belirledik. Bunu yaparken sürücüye kamera olduğunu hatırlatacağız. Hem memurumuzu koruyacağız hem de memurlarımız vatandaşlarımıza kötü söz söylüyorsa, bunu da önleyeceğiz" dedi.

Müdür Kahya, hafıza kartına kaydedilen görüntülerin 90 gün boyunca saklanacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim