Tüvtürk Fenni Muayene istasyonundan kendilerine randevu verilmediğini iddia eden nakliye esnafı isyan ediyor. Araçlarının muayenesiz olması nedeniyle fabrikalardan iş alamadıklarını söyleyen esnaflar, onlarca aracın garajda yattığını belirterek, yetkililerden çözüm istiyor.

RANDEVU VERİLMİYOR!

Konu hakkında açıklama yapan İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, “Fenni muayene konusunda kamyoncu esnafımızın büyük sıkıntılar yaşıyor. Randevu sisteminde şuan da esnafımıza 1-2 ay sonraya sıra veriliyor. Tekrar muayenelerine randevu bile verilmiyor. Muayenesi geçen araçlara fabrikalardan iş verilmiyor. Denetim kantarlarında ise esnaflarımız cezaya maruz kalıyor. 04.03.2020 tarihi sonrasında muayenesi geçenler 8’nci aya kadar uzatıldı. Ama 4 Temmuz tarihi itibariyle bitenlere hem süre verilmiyor hem de cezaya tabi oluyorlar hem de fenni muayene istasyonlarından randevu verilmiyor. Bu konuda nakliyeci esnafı mağdur. Ya sürenin uzatılması ya da yapılan yol uygulamalarından ceza uygulanmaması gerekiyor. Allah korusun muayenesiz bir araç kaza yaparsa sigorta acentesi para ödemiyor. Bunun sorumlusu kim olur? Bir kaza da ilk istenen sigorta ve aracın muayenesi. Bu konu çok önemli. Yetkililerin bu konuya el atmasını istiyoruz” dedi.

HER GEÇEN GÜN MAĞDURİYET ARTIYOR

Fenni muayenesi olmadığı için 100 aracın garajda yattığını söyleyen Portakal, “Fabrikalar sevkiyat için araç istiyor. Muayene sıkıntısı yüzünden sevkiyatlarımız aksıyor. Fenni muayene öncelik ticari araçlara verilmeli. 512 adet aracımız var ve bunların 100 tanesi kooperatifin garajında muayenesi olmadığı için yatıyor. Muayene tarihi verilmemesiyle ilgili de herhangi bir yetkiliden cevap dahi alamıyoruz. Artık bu gecikmenin keyfi olarak yapıldığını düşünmeye başlıyoruz. Ticari taksilere hemen sıra verilirken, kamyonlara sıra verilmiyor. Ayrıca şuan muayenesi bir aracın K belgesi geçersiz. K belgesinin yeniden işletmek için 400 lira gibi bir ücrette tekrar esnafımız yatırmak zorunda. Bu da bizim için bir sıkıntı oluşturuyor. Ayrıca muayene tarihi verilmediği için araç muayenesiz olduğundan dolayı fenni muayene ücretine de faiz işliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim