Yeni belediye binası inşaatının önünde bir kişinin silahla vurularak öldürülmesiyle sonuçlanan cinayetin davası İnegöl Ağır ceza Mahkemesinde 26 Eylül’de görülmeye başlanacak.

Olay, 2018 yılı Mayıs ayında Yeni belediye binası inşaatının önünde yaşandı.

Alınan bilgilere göre; Ç.Ç., arkadaşı F.K.’yı da alıp tamirden çıkan aracını almak için oto tamircisi Abdullah Kurt'un işyerine gitti. Abdullah Kurt, tamir ettiği araca binip gençlerle birlikte yemeğe gitti. 

Yemek sırasında Rıdvan Çakır, iddiaya göre, Abdullah K.,’yi telefonla arayarak yeni belediye binası inşaatının önüne çağırdı.

Bunun üzerine Abdullah K., aracını tamir ettiği gençlerden kendisini yeni belediye binası inşaatının önüne bırakmasını istedi. İnşaat önünde araçtan inen Abdullah K., husumetlisi Rıdvan Çakır ile aniden kavga etmeye başladı.

 Kavga sırasında iki taraf da birbirlerine bıçak ve silah çekti. Abdullah K., silahla Rıdvan Çakır'a tek el ateş etti. Yaralanan Çakır ağır yaralandı. Abdullah K., ise kendisine olay yerine getiren gençlerin aracıyla Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

Rıdvan Çakır, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından götürüldüğü İnegöl Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polise teslim olan cinayet zanlısı Abdullah K., ile birlikte zanlıyı olay yerine ve ardından emniyete götüren F.K., ile Ç.Ç., de gözaltına alındı.

Cinayet zanlıları hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Abdullah K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. F.K. ve S.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

1 yıl önce işlenen cinayetin davası 26 Eylül’de İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye başlanacak

Editör: TE Bilişim