Bir dizi açılışlara

Bir dizi açılışlara katılmak için İnegöl'e gelen Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Birinci sıra Milletvekili Adayı Bülent Arınç, son olarak İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan kısa bir süre önce tamamlanan, Kapalı Çarşı Restorasyonu ve İshakpaşa Çevre Düzenlemesi çalışmalarının da açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Arınç, dün İnegöl’de gerçekleştirilen bütün açılış törenlerinde olduğu gibi bu açılışta da Mehter gösterisi ile karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Bursa 1'nci sıra Milletvekili Adayı Bülent Arınç, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Hayrettin Çakmak, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekili Adayları, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Yeşilırmak Cihangir A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yılmaz, Fem ve Anafen Eğitim Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Azmettin Gündüz ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı daire amirleri, okul müdürleri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş ve davetliler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2. Murat, Fatih Sultan Mehmet ve 2. Beyazıt dönemlerinde baş vezirlik görevlerinde bulunmuş, vasiyeti üzerine doğduğu şehir olan İnegöl'de toprağa verilmiş veziri azam İshakpaşa'nın tarih kokan külliyesinden, kurnasından nicelerinin su içtiği ismi heybetli şadırvanın dibinden, atalarımızın at üstünde geçerken secde ettiği, nice büyüklerin cenaze namazlarının kılındığı, bu mübarek cami avlusundan Osmanlıya tanıklık etmiş, şu çınar ağaçlarının altından seslendiğini belirterek, "Bir çok tarihi projeyi gün yüzüne çıkaran Belediyemizin tarihi Kapalı Çarşı restorasyonu ve İshakpaşa cami kentsel dönüşüm çalışmalarının açılışını yapıyoruz. Eskimiş ve köhnemiş durumda olan 7 adet özel dükkan vardı. Hemen yanı başındaki Kapalı Çarşı ise yaklaşık 160 yıllık ve en son bakımı da 50 küsur yıl önce görmüş. Tabi ki, ecdadımızın bize yüklediği sorumluluk ile önce Kapalı Çarşımızın restorasyonunu gerçekleştirdik. Restorasyon için koruma kurulundan izin aldık. Sağ olsun esnafımız bizlere çok büyük anlayış gösterdi" dedi.

İL GİBİ BİR İLÇE

Çalışmaların 1 Milyon 175 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden Aktaş, "Bu proje ile alakalı özellikle Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı'ya, Bakanımız Faruk Çelik'e, Valimiz Şahabettin Harput'a, İl Özel İdare ve İl Genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Projenin yaklaşık yüzde 60'lık maliyetini İl Özel İdaresi'nin ilgili fonundan karşıladık. Burada 8 tane dükkan ürettik. 15 günlük süre zarfında ihale ile dükkanların satışını sağlayacağız. Buranın çevre düzenlemesi de yapıldı. İnegöllüler bu mekanı ve bu tip mekanları çok seviyor. Nasip olursa gerek Ramazan sürecinde gerekse ondan sonraki süreçte dolu dolu günleri burada hep birlikte yaşayacağız. Burası aynı zamanda trafiğe de kapatıldı. İnegöl gerçekten bir tarih şehri. Kafkaslardan, Rumeli'den ve Anadolu'nun değişik yörelerinden göçip gelmiş insanları ile 167 bin nüfusu ile bir milyar dolar dış ticaret hacmi ile mobilyası, köftesi, kaplıcası, tarımı ile gerçekten il gibi bir ilçedir" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı ve Bursa Milletvekili Adayı Bülent Arınç ise konuşmasında, İnegöl'ün tarihi kimliğine uygun olarak restore edilmiş Kapalı Çarşının ve İshakpaşa cami çevre düzenlemesi çalışmaları ve İnegöl'deki gayretli çalışmaları için Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı kutlayarak, "Belediye Başkanımız Alinur Aktaş görevini iki dönemdir çok güzel bir şekilde yapıyor. Her gün birbirinden kıymetli hizmetlerle İnegöl'ümüze yardımcı oluyor. Daha huzurlu, daha mutlu güzel bir kentte yaşamamız için ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlar. Ben Vakıflar Genel Müdürlüğünden de sorumluyum. Güzel bir vakıf eserimiz var. Camiler, medreseler, külliyeler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar var. 8.5 yıllık hükümetimizde bu güne kadar 3 bin 500 vakıf eserini onardık, restore ettik. Özellikle İnegöl Belediyemiz böylesine güzel ve yakışan hizmetler yapıyor. İnşallah tekrar İnegöl'e geleceğim. 12 Haziran'dan sonra tekrar parlamentoda olursak tekrar hizmetinizde olacağım" dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tarihi Kapalı Çarşı ve çevresinde gerçekleştirilen düzenlemeler gezilerek incelendi.

Editör: TE Bilişim