-3 Otomobil İle 3 M


-3 Otomobil İle 3 Motosiklet  Tamamen Yandı, Çok Sayıda Araç Hasar Gördü. Otoparkı Saran Yoğun Duman Söndürme Çalışmalarını Olumsuz Etkiledi-

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası altındaki kapalı otoparkta, dün sabah saat 06.00 sıralarında çıkan yangında, üç özel otomobil ile üç motosiklet tamamen yanarken, bir çok araçta kısmen yanarak zarar gördü. Otopark içerisini kaplayan oydukça yoğun duman nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, araç sahipleri yangının söndürülmesini sabırsızlıkla bekledi.

Edinilen bilgilere göre, Ek Hizmet Binasının altında bulunan işletmeciliğini İsmail Yıldız’ın yaptığı kapalı otoparkta ilk izlenimlere göre, park halindeki bir aracın şase yapması sonucu yangın çıktı. Otoparktan çıkan dumanları gören Ek Hizmet Binası gece bekçisi Nazmi Bencikli, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine kısa sürede ulaşan ve çok sayıdaki araçlarla yangına müdahale eden İtfaiye ekipleri, otopark içerisinden çok yoğun simsiyah dumanların çıkması nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Maske takıp oksijen tüpleri ile içeri girerek yangına müdahale eden itfaiye görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı. Sık sık oksijen tüpü değiştirmek zorunda kalan görevliler, dumanın tahliye edilmesi ile yangını kontrol altına alıp söndürdüler. Zaman zaman içeriden gelen patlama sesleri korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. yangını endişeli gözlerle izleyen araç sahipleri ise, araçlarının durumunu görmek için yangının söndürülmesini bekledi. Otoparkta görevli gece bekçisi Adem Aydemir’in ortalıkta görülmemesi ise, içeride olabileceği endişesini yarattı.

Yaklaşık üç saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangının ardından içerideki dumanın tahliye edilmesi ile demir yığını haline dönen araçlar, gün yüzüne çıktı. Yangında 16 Y 3500 plakalı motosiklet ile plakası alınamayan iki motosiklet, 16 Y 9347 plakalı özel otomobil, 16 PM 209 plakalı özel otomobil ile plakası belirlenemeyen bir otomobil tamamen yanarken, 16 PG 689 plakalı motosiklet, 16 F 1250, 16 Y 9347, 16 F 7306, 16 Y 4708, 16 F 8222, 16 CJV 52 plakalı araçlar ise kısmen zarar gördü.

İtfaiye ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin gerekli incelemelerinin ardından, dumandan ve söndürme çalışmalarından etkilenen veya az hasar gören araçlar sahipleri tarafından teslim alındı. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldığı, yangının kesin çıkış nedeninin  tespitine çalışıldığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim