Önceki gün akşam saa

Önceki gün akşam saatlerinde başlayarak, Türkiye’nin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi  İnegöl ve çevresini de esir alan yoğun kar yağışı sonucunda 58 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Yıldırım Gazetesi olarak, İnegöl'e bağlı köylerde yol açma çalışmaları yapan Bursa Valiliği Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı (Köy Hizmetleri)  İnegöl Şantiyesi ekipleri ile bir yolculuk yaptık. İnegöl Şantiyesine ait 3 Greyder, İnegöl Belediyesine ait  bir Greyder ile kapanan köy yollarını açma konusunda çalışmalar yapan ekipler, hasta, cenaze ve benzeri acil olan köylere öncelik tanıdılar. Sabah saat 08.00'de başlayan yol açma çalışmaları gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Çalışmalar sırasında köylerde yaşanan ilginç olaylarda objektiflerimize takıldı.

Köy Hizmetleri İnegöl Şantiyesine ait Jeep ile yola çıkarak, Cerrah beldesi üzerinde bulunan Kayapınar köyü mevkiindeki çalışmaları gözlemledik. Çalışmalar hakkında bilgi veren İnegöl Şantiyesi Ekip Şefi Yardımcısı Yusuf Atış, önceki gün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının, İnegöl’e bağlı 58 köy yolunun kapanmasına neden olduğunu, dün sabah saatlerinde  kendilerine  bildirildiğini belirterek, "Sabah saat 08.00 sıralarında yol açma çalışmalarımız başladı. Bizden 3 ekip, birde belediyeden olmak üzere 4 ekiple çalışmalarımız aralıksız  sürüyor" dedi.

KAR KALINLIĞI 60 SANTİMİ GEÇTİ

Kar kalınlığının köylerde 60 santimetreyi geçtiğini ifade eden Yusuf Atış, "Yüksek kesimlere doğru kar kalınlığı bir metreyi buluyor. Ekiplerimiz yüksek kesimlerde yol açma noktasında biraz zorluk çekse de, sonuçta yollar açılıyor. Öğle saatlerine kadar 20'yi aşkın köy yolu açıldı. 38 köyümüz kaldı. Ama devam eden kar yağışı, açılan yolların tekrar kapanmasına neden oluyor" diye konuştu.

ÖNCELİK HASTASI, CENAZESİ OLAN KÖYLER

Yolu açma konusunda önceliği, hastası olan, cenazesi olan ve zor durumda olan köylere verdiklerini dile getiren Atış, "Yol açma çalışmalarımız muhtemelen yarın akşamı (Çarşamba) biter. Bu gece saat 02.00'ye kadar çalışmalarımız sürecektir" şeklinde konuştu.

YOLLAR AÇILIYOR, KAR YİNE YAĞIP KAPATIYOR

Yol açma çalışmaları sırasında, kar yağışının hiç kesilmeden devam ettiğine işaret eden Atış, "Biz ne kadar yolları açsak ta, yarın sabah muhtemelen yine yollar kapanır. Sil baştan tekrar yol açmaya başlarız. Köylü vatandaşlarımızı zor durumda bırakmadan, yolları açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sürdürülen yol açma çalışmaları neticesinde Kayapınar köyüne gelindiğinde ise, ilginç manzaralarla karşılaşıldı.

KÖYLÜLER SEVİNDİ

Greyderin köy yolunu açtığını gören köylüler, devlete teşekkür ettiler. Kayapınar köyünde yaşayan, köyün eski muhtarlarından Ekrem Uslu, bu sene kışın çok çetin geçtiğine dikkat çekerek, "Her kışta bizim köyümüzün yolu kapanıyor. Geçtiğimiz yıl bu kadar kar yağmadı. Bu sene gerçekten çok yağdı. Köyümüz yüksek bölgede olduğu için bu tür zorluklara maruz kalıyor. Yollarımız kapanıyor. Hastamız oldu, iş makinesi imdadımıza yetişti. Allah devletimize zeval vermesin. Her yolumuz kapandığında, bizim yolumuzu açıyorlar. Görevlilere gerçekten özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

KAR YAĞIŞINA EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Kar yağışını fırsat bilerek köyün meydanında kar topu oynayan çocuklar, okulların tatil olmasına da sevindiler. Cerrah İlköğretim Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi Sabri Acar, kar yağışına çok sevindiğini ifade ederek, "Her kar yağışında okullar tatil oluyor. Bu da bizi sevindiriyor. Yolumuz sabah saatlerinde kapalı olduğu için okula gidemedik. Servis, yolun kapalı olmasından dolayı gelemedi. Kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu duyduk. Bu da bizi sevindirdi" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

İTFAİYECİ KARDAN ADAMLAR

Yoğun kar yağışını fırsat bilen İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, İtfaiye Merkez binasının önünde, iki kardan adam yaparak, itfaiye eri giysileri giydirdikleri kardan adamların eline itfaiye hortumunu tutuşturup, yangına müdahale görüntüsü verdiler. İlk görüşte canlı itfaiye eri zannedilen İtfaiyeci Kardan Adamlar, yoldan geçenlerin yoğun ilgisine neden oldu.

Editör: TE Bilişim