Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada, toplu sözleşme sürecine değinerek tüm taleplerin önemli olduğunu ama sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının genelini kapsayan, gerçekleştirilebilir, acil sorunları öncelikli olarak gündemlerine alacaklarını ifade etti.

DÖNER SERMAYEDE ADALETSİZLİK

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının öncelikli sorunları belirten Hüseyin Aydın, bu sorunların başında adaletsiz döner sermaye sisteminin geldiğini ifade ederek, “Sağlık-Sen olarak mücadelemiz, döner sermayedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, daha adil ve adaletli bir sistemin inşa edilmesidir” dedi. Sağlık hizmetlerindeki yapısal dönüşümün sağlık çalışanlarının yükünü arttırdığını da ifade eden Aydın, sağlık çalışanı istihdamının üst düzeye çıkarılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Sağlık hizmetinde kalitenin artması için yeni istihdam politikalarının izlenmesi gerektiğini dile getiren Aydın, “Yeni istihdamlar mevcut sağlık çalışanlarının iş yükünün azalmasına ve çalışma sürelerinin kısalmasına, iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale gelmesine ve çalışanların bir nebze de olsa rahat nefes almasına katkı sunacaktır” dedi.

İcap nöbet ücretinin ödenmesinde yaşanan sorunlara da değinen Aydın, “İcap nöbet ücretinin ödenmesinde mevzuatın farklı yorumlanmasından dolayı uygulama birliği bozulmuştur. Bunun sonucunda ülkenin yarısında icap nöbet ücreti ödenmekte, diğer yarısında ise ödenmemektedir. Buradaki çarpıklık ortadan kaldırılmalı ve sağlık çalışanlarının hakkı olan icap nöbet ücreti ödenmelidir” ifadelerini kullandı.

Hizmetli kadrosunda olan ancak fiilen veri hazırlama memurunun yaptığı işi yapan çalışanların, özlük hakları itibari ile fiilen yapmış oldukları hizmetin karşılığı olan unvanlarda olmadığını söyleyen Aydın, bu konuda bakanlığın gerekli adımları atarak bu mağduriyeti de ortadan kaldırması gerektiğini söyledi. 4/B sözleşmeli, 4+2 sözleşmeli, vekil ebe-hemşire, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının da sorunları hakkında konuşan Aydın, bu statüde bulunan çalışanların ekonomik, özlük, sosyal hakları itibariyle 4/A statüsüne getirilmesi gerektiğini kaydetti.

3600 ek gösterge de yapılacak olan düzenlemeye değinen Aydın, 3600 ek göstergenin sadece hemşirelerle sınırlı kalmasının asla kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Sağlık çalışanlarının ebe, hemşire ve sağlık memuru diye ayrılmasının doğru olmadığını aktaran Aydın, “Yapılması gereken eşdeğer unvandaki tüm sağlık lisansiyerini 3600 ek gösterge hakkından faydalandırmaktır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARILARIN ALTINA HEP BERABER İMZA ATACAĞIZ

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in büyük bir camia olduğunu kaydeden Aydın, “Gücümüzü doğru kullandığımız sürece, ülkenin ve milletin geleceğine hizmet etme imkanına daima sahip olacağız. Hiç bir başarı tesadüfen elde edilmiyor, planlı, programlı ve disiplinli çalışmayı gerektiriyor. Biz planlı, programlı ve disiplinli çalışarak, büyük başarıların altına hep beraber imza atacağız” diye konuştu.

“Toplumların kaderini belirleyen, niteliksiz çoğunluklar değil, nitelikli azınlıklardır” diyen Aydın, “Parolamız her daim şu olacaktır; ya yaptığın işi en iyi bilen olacaksın, ya da işini en iyi bilenle çalışacaksın. Biz işimizi en iyi bilen olmaya ve işini en iyi bilenle çalışmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim