İlçe Sağlık Müdürlüğünde oda ve dernek başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Eren Arslan, “Ülkemizde aşı temininde sorun yok. Yeterli aşımız var. Bir an önce aşı yaptırmayanların aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunuyorum. Yoksa vaka sayıları geçen yıl ki rakamlara ulaşır ve kısıtlamalar gelirse bundan toplumun tamamı etkilenecek. Çare olarak sunulan aşının ne kadar koruyucu olduğu ve işe yaradığı ortada. Söylentilere de itibar etmemek lazım.” dedi. 

Korona süreciyle alakalı bilgilendirmede bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak, 5 Ekim-15 Kasım arasında vaka sayısında patlama olduğunu belirterek, süreçte İnegöl’de bir günde görülen vaka sayısının 446 olduğunu söyledi. 

Mart ayında da vaka sayısında artış yaşandığını aktaran Kavak, vaka sayısının bir günde 214’e çıktığını, aşıyla birlikte bulaşıcılığın azaldığını ve hastaneye yatış oranının düştüğüne dikkati çekti. Şuanda vaka sayısının yükselişte olduğunu belirten Kavak, günlük vaka sayısının 84 olduğunu aktardı. 

Virüsle mücadelenin tek yolunun aşı olduğunu ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak, “Aşılamayla birlikte sağlık personelleri arasında vaka sayısında çok ciddi azalış oldu. Biz aşıya borçluyuz. Bursa’da 3 milyon 210 bin doz aşı yapılmış. Aşı tedarikindeki sorunları aşıldı. Bir an önce vatandaşlarımız aşılarını olmaları gerekiyor. İlçemizde birinci doz olanların sayısı 128 bin. İkinci doz aşı olanların sayısı 94 bin. Üçüncü doz aşı olanların sayısı ise 12 bin. Toplamda aşı olanların sayısı 235 bin. Amacımız aşılamayı arttırmak. Bir an önce aşılamada %75’i geçip ilçemizi mavi kategoriye sokmak.” dedi. 

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ da, aşı kampanyasını iş dünyasının gündeme getirdiğini belirterek, “Pandemi sürecinde birçok tecrübe edindik. Tüm halkımızın sorunu. İş dünyasının da birinci önceliğidir. Sağlık ne kadar birinci öncelikse ekonomik ve sosyal hayatta o derece birinci öncelik. Aşılamalar çoğaldıktan sonra aşının koronayı ciddi bir oranda engellediğini, vaka sayılarını ciddi bir şekilde düşürdüğüne şahidiz. Aşı kampanyasını önemsiyoruz. Bireysel karar ikinci plana düşüyor. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak, aşınızı biran öce yaptırın. Lütfen aşımızı olalım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim