Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi sonrası yaptığı açıklamada; “Ne mutlu ki artık Karabağ’a sadece dualarımızı ve selamımızı değil, Türk adaletini ve özgürlüğünü de götürüyoruz” dedi.

Azerbaycan ordusu, 28 yıl önce Ermenistan’ın kanla, hain saldırılarla, gözyaşıyla işgal ettiği Karabağ’ı özgürlüğüne kavuşturdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in müjdesi sonrası hem kardeş ülke Azerbaycan’da hem de Türkiye’de büyük bir zafer coşkusu yaşandı.

HASRET SONA ERDİ
Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Karabağ’ın 28 yıllık esaretinin son bulduğuna vurgu yapan Yazıcı, “1992 yılında Ermenistan’ın kanlı saldırılarla işgal ettiği Türk yurdu Karabağ, çeyrek asırlık esaretini nihayet noktaladı. Türk ordusu, 2200 yıllık tarihinde olduğu gibi yine cesareti ve kahramanlığını meydanlarda kanıtlayarak Türk adaletini Karabağ’a taşıdı. Ne mutlu ki bu günleri gördük. Artık sadece dualarımız değil, Türkün adaleti ve özgürlüğü de Karabağ’da. Karabağ azad oldu, hasret sona erdi” dedi.

NAHCİVAN’A DİKKAT
Açıklamasında Türkiye’nin Türk dünyasına açılan kapısı olan Nahcivan’a da değinen Turgay Yazıcı, “Yapılan anlaşmayla burada Nahcivan’ın önemi de ortaya konmuştur. Nahcivan, Türkiye'nin Türk Dünyasına açılan kapısıdır. Anlaşmada da bölgedeki tüm ekonomik ve ulaşım ilişkilerin yeniden kurulacağı ifade edilmiştir. Ermenistan; vatandaşların, araçların ve malların her iki yönde engelsiz hareketini organize etmek için Azerbaycan Cumhuriyeti'nin batı bölgeleri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında ulaşım bağlantıları sağlayacağını kabul etmiştir. Tarafların rızası ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni Azerbaycan'ın batı bölgelerine bağlayan yeni ulaşım koridoru inşa edilecek” diye konuştu.

ZAFER KUTLU OLSUN
Ermenistan’ın yıllarca şımartıldıktan sonra sahipleri tarafından da yalnız bırakıldığını belirten Yazıcı, “Yıllarca ülkemiz ve Azerbaycan karşısında Ermenistan maşa olarak kullanıldı. Ama gelinen noktada her geçen gün güçlenen Türkiye, adeta Türk dünyasına umut oldu. Ülkemizin kanatları altındaki tüm mazlumların sesi daha gür çıkmaya başladı. Azerbaycan’ın Karabağ zaferi de bunun en büyük göstergesidir. Neticede Ermenistan bu ortamda sahipleri tarafından çaresiz ve yalnız bırakılmak zorunda kalmıştır. Bir kez daha selam olsun Karabağ’a diyor, Türk yurdunun özgürlüğünü ve Azerbaycan’ın zaferini kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim