Geçtiğimiz ay yıkımı tamamlanan hükümet konağının yapılacağı yeni yeri belli oldu.
Depremsellik testini geçemediği için yıkılmasına karar verilen Hükümet Konağının yıkım işlemi tamamlandı. Kısa sürede boşaltılıp yıkımı yapılan hükümet konağının yeni yeri merak konusu olmuştu. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, mevcut yıkılan yer ve Bursa-Ankara karayolu üzeri Hikmet Şahin Köprülüğü kavşağı yanındaki yeşil alan olmak üzere 3 farklı nokta üzerinde değerlendirme yapıldı.
Yeni hizmet binasının İnegöl-Bursa karayolu ile OSB kavşağı yanında yer alan İtfaiye ve Bölge Trafik İstasyonu karşısında ki yeşil alanda yapılması önerisi sonunda kabul gördü.

Yeni hizmet binasının İnegöl merkez-Yeni İnegöl ve Alanyurt bölgelerinin tam ortasında yer alan ve şehir trafiğini rahatlatacak bir bölgede yapılması için çalışma başlatılmış, mevcut öneriler içerisinde öne çıkan Aritmi Hastanesi, Bölge Trafik İstasyonu ve İtfaiye karşısında yer alan İnegöl-Bursa karayolu OSB karşısında ki yeşil alan Ankara’ya önerilmişti. 
Yapılan değerlendirmeler sonucunda  Bursa-Ankara karayolu üzeri Hikmet Şahin Köprülü kavşağı yanındaki yeşil alanda yapılacağı öğrenildi.
Konuyla alakalı İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın yarın Hükümet konağı yeriyle alakalı toplantı yaparak yeni yeri açıklayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim