İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, sponsor işadamları ve Kafkas Folklor Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişilik heyetin katıldığı iftar yemeğine Batum eski Müftüsü, Dünya Müslüman Gürcüler Derneği Başkanı Kemal Tsetskhladze ile Batum Ticari Ataşesi Mikail Develioğlu ve Acara bölgesinde yaşayan Müslüman vatandaşlar katılım gösterdi. Yoğun katılımın olduğu iftar programında konuşma yapan Başkan Yardımcısı Taban, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan, Dünya Müslüman Gürcüler Derneği Başkanı İlahiyatçı Kemal Tsetskhladze, bu yıl dördüncü kez düzenlenen iftar programı için İnegöl Belediyesi´ne ve hayırsever İnegöllü işadamlarına teşekkür etti. 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Türkiye ve Gürcistan´ın komşu ülkeler olduğunu ifade ederek, ‘´Bir iftar sofrasında daha beraberiz. İnegöllü hemşerilerimin sizlere selamını getirdik. Biz sizleri çok seviyoruz. Birçok konuda ortak yanlarımız var. Her şeyden önce iki yakın komşuyuz. Bu zamana kadar yakın ilişkiler içerisinde bulunduk, dilerim bundan sonrada komşuluk ilişkilerimiz artarak devam eder” şeklinde konuştu. Taban, İnegöl´de çok sayıda Gürcü kökenli insan yaşadığını da belirterek, “Gürcistan ve İnegöl arasında her zaman yakın ilişkiler olmuştur. Gerek ticari işbirliklerimiz gerek festival programları ve gerekse de bu akşam dördüncüsü düzenlediğimiz iftar organizasyonları gibi birçok çalışma yapılıyor. Çok güçlü bir dostluğumuzun olduğunu belirtmek istiyorum. Bu güzel ramazan akşamında sizlerle birlikte iftarımızı açarak dostluğumuza bir ivme daha kazandırmak istedik. Ülkemizde yaşadığımız iftar coşkusunu burada sizinle birlikte yaşamak için burada sizinle birlikteyiz. Bu vesile ile İnegöl´ün selamlarını sizlere iletmek istiyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve beraberindeki heyet iftar programı öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ve Kültür-Eğitim Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaishvili´ni de ziyaret ettiler.

İnegöl Belediyesi bu yıl Ramazan ayı iftarlarında Gürcistan´ın ardından Kosova Mitroviça, Bosna Hersek Donji Vakuf, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Tahtamukay, Bulgaristan Borino, Gürcistan Batum, Sudan Khartum´da da iftar yemeği düzenleyecek.

Editör: TE Bilişim