Geçtiğimiz Cuma günü gece geç saatlerde başlayan ve Cumartesi aralıksız devam eden kar yağışı tüm Marmara Bölgesini esareti altına alırken, İnegöl´de bu olumsuz hava şartlarından etkilendi. İlçe halkının günlük hayatını zorlaştıran ve zaman zaman hayatın durmasına sebep olan karla mücadele için İnegöl Belediyesi tüm ekipleri ile seferber olurken, şehrin dört bir tarafında gece gündüz demeden çalışmalara devam ediliyor. Yoğun kar yağışı sonrası yapılan karla kesintisiz mücadele çalışmaları hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Belediye ekiplerimiz 7/24 görevinin başında. Ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle şehir merkezinde Uzunsokak ve çarşı civarında, Ertuğrulgazi caddesi, Küçük sanayi sitesi ve ağaç işleri bölümü ile şehrin diğer tüm noktalarında ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ayrıca Ana arteller ve ara caddelerde tuzlama ve kürüme çalışmaları da devam ediyor. Şu an İnegöl´de kapalı köy yolu yok” diye konuştu.

“KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Karla mücadele çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak ilçe halkının günlük yaşamında bir aksaklık olmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Öncelikle şunu belirteyim ki 4 mevsimin güzelliklerini ayrı ayrı yaşama fırsatı bulduğumuz memleketimizde, bir kış sezonunu daha yaşıyoruz. Bizler de bu bilinçle yazına ayrı, kışına ayrı hazırlandığımız İnegöl´ümüzde karla mücadele çalışmaları için haftalar öncesinden hazırlığımızı yapmış ve ekiplerimizi olası bir kar yağışında özellikle ulaşımın aksamaması adına müdahale edecek şekilde bekletiyorduk. Geçtiğimiz Cuma akşamı başlayan ve etkisini iyiden iyiye gösteren yoğun kar yağışının başlamasının ardından ekiplerin zaman kaybetmeden görevli oldukları bölgelerde çalışmalara başladılar. Kar yağışı kırsal mahallelerimiz ve yüksek kesimler ile birlikte şehir merkezinde de oldukça etkili oldu. Şuanda hem kırsalda hem şehir merkezinde karla mücadele aralıksız devam ediyor” dedi.

Tüm Marmara Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı sonrası vatandaşlarımızın bu olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için tüm ekiplerimiz ile birlikte sahadayız diyen Aktaş; “Özellikle şehir merkezinde trafik akışının etkilenmemesi için cadde ve sokaklar belediyesi ekiplerimizce temizleniyor. Araçların yanı sıra yayaların da kar yağışından etkilenmemesi için bir yandan da kaldırım temizleme çalışmaları sürdürülüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece gündüz demeden şehrin dört bir tarafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA

“elediye ekiplerimiz 7/24 görevinin başında” diyen Aktaş, “Ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında kar temizleme çalışmalarına devam ediyorlar. Özellikle şehir merkezinde Uzunsokak ve çarşı civarında, Ertuğrulgazi caddesi, Küçük sanayi sitesi ve ağaç işleri bölümü ile şehrin diğer tüm noktalarında ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ayrıca Ana arteller ve ara caddelerde tuzlama ve kürüme çalışmaları da devam ediyor. Şehir merkezinde yolların kürüme araçlarıyla temizlenmesi, tuzlama ve kaldırımların temizlenmesi çalışmalarımız  devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün araç, iş makinesi ve işçi personel ile bu çalışmalar yapılıyor. 16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici, (kazıcı yükleyicilerden 5 tanesine sensorlu kar küreme bıçağı takılmıştır) 3 adet yükleyici, 3 adet greyder, 2 adet tuzlama, 5 adet ekip aracı olmak üzere toplam 36 adet iş makinesi ve tüm işçilerimiz ile 116 mahallemizde karla mücadelemiz aralıksız sürüyor” dedi.

KIRSALDA KAPALI YOL YOK

Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz Cuma akşamından beri aralıksız devam eden kar yağışından özellikle yüksek kesimler olumsuz etkilendi. İnegöl ile bağlantıları kesilen çok sayıda kırsal mahallenin yollarının ulaşıma açılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile belediyemizin ekiplerinin yoğun uğraş sarf etmeleri sonucunda şu an kırsalda kapalı yol bulunmamaktadır. Çok şükür koordineli bir şekilde çalışma sonucunda vatandaşlarımızın bu olumsuz hava şartlarından etkilenmemesini sağladık” dedi.

Aktaş, ekiplerin gece gündüz teyakkuzda olduğunu ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için karla mücadele edildiğini kaydederek, kapanan yollar ve kar yağışı nedeniyle yaşanan aksaklıklarla ilgili vatandaşların 153 numaralı telefondan sorunlarını iletebileceğini söyledi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim