Türkiye genelinde toplam 17 milyon 973 bin 913, İnegöl´de ise 55 bin öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karne aldıktan sonra iki haftalık yarıyıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan 3 bin 250 öğretmen de iki hafta dinlenme fırsatı bulacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

KARNE TÖRENİ

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Oktar, “İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce karne töreni İnegöl merkez dışındaki okullarda yapma geleneği bu yıl da Hamzabey de devam edecek. Özellikle birinci dönem karne töreni Bursa´nın Büyükşehir olmadan önce köy olarak adlandırılan şimdi ise mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yapmaya özen gösteriyor. Bu sayede öğrenci sayıları az da olsa İnegöl merkeze uzakta olsa resmi bir programı bu okullarımıza götürmüş oluyoruz. Bir önceki yıl Eskikaracakaya´da yaşanan karne heyecanı bu yıl Hamzabey´de yaşanacak. 19 Ocak 2018 (bugün) saat 14.00´de Hamzabey İlkokulu/Ortaokulunda karne töreni programı ilçe protokolümüzün teşrifleriyle yapılacaktır” dedi.

SINAVLAR BAŞLIYOR

Öte yandan, bu yıl ilk defa uygulanacak merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran´da gerçekleştirilecek. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran´da yapılacak. Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS´nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran´da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran´da gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim