3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) tarafından farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Vatandaş ile protokolün de katıldığı yürüyüşte, renkli görüntüler ortaya çıktı. Ayrıca engelliler roman havası oynayarak günlerini kutladı.

İnegöl Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk anıtında sona erdi. Pankart ve Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşte, engellilere dikkat çekildi.

Klarnet ve darbuka eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından anıttaki programa geçildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, Dernek başkanı Halil Peynirci, yönetim kurulu üyeleri ile anıta çelenk bıraktı.

Daha sonra konuşan Başkan Peynirci, Deneğin 17 yıl önce kurulduğunu ifade ederek, “İlk kurduğumuz yıllarda, ailelerimiz engelli çocuklarını evlerde saklıyordu. Dışarı çıkaramıyorlardı. Şükürler olsun bugün biz de İnegöl’de yaşıyoruz diyerek yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. 365 günde bir gün değil sadece 1 saatinizi istedik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın mutluluğu için 7/24 hizmetlerindeyiz. Bugüne kadar 5 bin üzerinde tekerlekli sandalye dağıttık. Bu sandalyelerimizi odalarımız, siyasilerimiz, hayırseverlerimizle temin ettik. Bütün sıkıntılarımızı yendik. Engel; kulakta, gözde, elde ve bacakta değil asıl engel onları göremeyen gözlerde. En büyük engel sevgisizlik.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban ise engellilerin özel insanlar olduğunun altını çizerek, “Sevgiye ve anlayışa ihtiyaçları var. Engelsiz şehir hedefiyle çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar klarnet ve darbuka eşliğinde çiftetelli oynadılar.

Editör: TE Bilişim