Bayramın ikinci günü parti binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe eski başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları ile parti üyeleri katıldı.

MAALESEF GÜN GEÇMİYOR Kİ, ÜLKEMİZİN BİR YERİNDE KAN AKMASIN

Bayramlaşmanın ardından bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere Allah´tan rahmet dileyerek, “Kurban Bayramının tüm halkımıza hayırlı, uğurlu ve mübarek olmasını temenni ediyoruz. Fakat bayramın birinci günü yine Güneydoğu bölgemizde Van´da hain bir saldırıdan dolayı iki şehidimiz ve birçok yaralımız var. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Maalesef gün geçmiyor ki, şehit haberi gelmesin. Maalesef gün geçmiyor ki, ülkemizin bir yerinde kan akmasın. Artık her ne sebeple olursa olsun, terörün her türlüsünün önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun net açıklaması vardır. Terörün bitirilmesi için kayıtsız, koşulsuz destek veriyoruz diyoruz. Fakat 15 yıldır iktidarda olan AK Partinin bu konuyla ilgili samimi tavırlar sergilemediğini görüyoruz. Bu da bizi açıkçası üzüyor” dedi.

SİVİL DARBEDİR

Büyükışıklar, “15 Temmuz sürecinden sonra demokrasi söylemimizin yanında durmaya çalışan AK Parti birçok yerde yapmış olduğu kayyum uygulamalarıyla aslında demokrasiye inancının olmadığını bu şekilde ispatlamıştır. Kayyum atamaları Türkiye Cumhuriyetinde yapılmış sivil bir darbe örneğidir. Bizler TBMM´de halkın hür iradesiyle oluşacak çözümlerin yanındayız. Sosyal, demokrat, laik, hukuk sistemi içerisinde bir Türkiye Cumhuriyeti hayalimiz var. Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere çizmiş olduğu bu anlayış çerçevesinde CHP olarak vatanın bölünmez bütünlüğü ve demokrasimize, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. YAVUZ YILMAZ

Editör: TE Bilişim