İnegöl Kent Konseyi Aile Temelli Çalışma Grubu tarafından, Cerrah mahallesinde başlatılan seminer çalışması sona erdi.

İnegöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi, farklı alanlarda çalışmalar planlayarak uygulamaya koyuyor. Aile Temelli Toplum Çalışma Grubu, ilk seminer çalışmasını Cerrah Mahallesinde gerçekleştirdi. 5 gün boyunca saat 19.30 ile 21.30 arası planlanan seminer çalışmasının son gününde seminerlere katılanlara belgeleri takdim edildi.

Ailede sevgi, saygı, mahremiyet, sorumluluk, iletişim ve bağımlılık konularını ele alan seminer çalışmalarının son gününde; Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, Aile Temelli Toplum Çalışma Grubu Başkanı Bahriye Ögcem ve üyeleri ile okul müdürleri katıldı.

Ailenin bir toplum için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin; sağlıklı toplumu oluşturmanın yolu ailenin her ferdinin ailedeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi ile olacağını söyledi. Zengin, bu kapsamda Kent Konseyi olarak Aile Temelli Toplum Çalışma Grubu’nun ilçe genelinde seminer çalışmaları planladığını belirtti. Çalışmaların planlamasında ve uygulamaya konulmasında görev alan Aile Temelli Toplum Çalışma Grubu Başkanı Bahriye Ögcem’e, birimim üyelerine, seminerde görev alanlara, katkısı sağlayanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

İlk gün Rehber öğretmen Şener Şimşek ‘Anne Baba Rolleri’, Vaiz Rukiye Narman ‘Ailede Mahremiyet’ konularını işledi. İkinci gün Vaiz Dr. Ömer Faruk Atan, ‘İslam’da Aile’, Aile Danışmanı Tuğba Udül ‘Olumlu Düşünme ve Ebeveynin Çocuğa Davranışları Nasıl Olmalı?’ konularında sunum yaptılar. Üçüncü gün Psikolog Esra Sağlam ‘Aile İçi İletişim’, Vaiz Şükran Aman ‘Peygamberimizin Aile Hayatından Örnekler’ konularını işlediler. Dördüncü gün Öğretmen Abdulvasih Duran ‘Ailede Sorumluluk’, Kur’an Kursu Öğretmeni Fatma Eniş ‘Ailede Saygı’ konularında sunum yaptılar. Beşinci gün Rehber Öğretmen Ayşe Mutlu ve Rehber Öğretmen Mehmet Sarı ‘Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele’ konularında sunum yaptılar.

Seminere katılanlar, Cerrahta bu çalışmanın yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirttiler. Sunumlardan çok faydalandıklarını, anlatılan birçok konunun ailelerinde zaman zaman yaşandığını, şimdi bu durumlarda nasıl davranacakları konusunda bilgi sahibi olduklarını söylediler. Katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Aile Temelli Toplum Çalışma Grubu Başkanı Bahriye Ögcem, seminer planlamasında görev alan ve bu seminere katılan Cerrah halkına, Cerrah İlkokulu-Ortaokulu Müdürlüğüne ve Rehber Öğretmenine teşekkür etti. Çalışmaların İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde imkânlar çerçevesinde devam ettirileceğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu ise, bu çalışmanın çok önemli olduğunu, kendilerinin de sunumlardan faydalandığını belirtti. Özellikle ailede sevginin yaşatılmasına vurgu yaptı. Katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Tüm katılımcılara katılım belgesi verilerek program tamamlandı.

Editör: TE Bilişim