İnegöl’de özellikle sanayi bölgesinde alan darlığı nedeniyle yer anlamında zorluk çeken keresteci esnafı, bazı il ve ilçelerde yapılan Keresteciler Sitesinin İnegöl’de de yapılmasını istiyor. İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, oluşturulacak site ile sanayi içerisinde kaldırımlara konularak hem tehlike arz eden hem de görüntü kirliliği oluşturan kereste yığınların ortadan kalkacağını belirtti.

YER SIKINTISI VAR

Keresteci esnafının en büyük sıkıntısının yer sorunu olduğunu belirten Turan, “Belediyemiz bu konuda bize duyarlı olması lazım. Çünkü bütün kerestelerimiz yol kıyılarında ve tehlike arz ediyorlar. Onun için bir an önce kerestecilere, bilhassa keresteyi biçen esnafımıza bir yer göstermelerini istiyorum. Çünkü bu yıllardan beri kanayan bir yaradır. Bunu belediyemizden talep ediyorum. Ayrıca keresteci esnafımız fazla değildir. Bunun için keresteci esnafımıza bir yer teminini bir an önce yapılması, İnegöl’de ki diğer esnaflarımız için de iyi olacaktır. Çünkü yollar kapanıyor. Tomruk geldiği zaman o cadde ve sokakta tehlike arz ediyor. Onun için bir an önce bıçkılarımıza bir yer temin edilirse rahatlatırız.  Kalas koymak için belediyemiz bir yer temin edecekti. Bunu Başkan Yardımcımız ve zabıta müdürümüz ile görüştük. Bu konuyu da belediyemizden bir an önce hayata geçirmesini rica istiyoruz” dedi.

KERESTECİ ESNAFINA UYARI

Başkan Turan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Belediyemiz bir yer baktı. Fakat oradan bir sonuç alamadık. Şimdi biz 2. OSB’den istemiştik. Orası olursa, gidebilen esnafımız olabilir. Ama İnegöl içerisinde olursa, Keresteciler Sitesi gibi, bilhassa Eskişehir’deki gibi toplu bir şekilde oraya geçilebilir. Bu şekilde hem esnafımız rahatlayacak hem vatandaşımız rahatlayacak hem de diğer sektörler rahatlayacak. Trafik ve görüntü ile ilgili problemler ortadan kalkacak. Esnafımızdan da ricamız lütfen keresteleri koyarken yüksek koymasınlar. Bilhassa belediyemizin istediği gibi yaya yollarına kerestelerini koymasınlar. Ceza yememek ve rahatsızlık vermemek adına esnafımız duyarlı olsun. Bilhassa yaya yoluna tehlike arz edecek şekilde koymasınlar.  Belediyemiz ve esnafımız bu konuda karşı karşıya gelmesin.”

TEDARİK SIKINTISI!

“Şuanda Orman İşletmemizde bir sıkıntımız var. Fazla mal çıkarmıyor. Orman İşletme Müdürlüğünün özellikle kış kesiminde bu konu da daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü esnafımız mal tedarikinde zorlanıyor. İnegöl de tabi ki biraz fazla talep olduğu için esnafımız mal yetiştiremiyor. Bunun için Orman İşletme Müdürlüğünün bir an önce üretimi arttırmalarını istiyoruz.”

YÜZDE 10-15 ARASINDA ZAM OLDU

Bir yıl içerisinde kereste fiyatlarına yüzde 10-15 arasında zam geldiğini ifade eden Başkan Ziya Turan, “İnegöl’de geçen sene bin 100 TL olan üçüncü sınıf kerestelerimiz şuanda bin 300 liraya çıkmıştır. 2. sınıf kerestelerimiz ise bin 500 liradan bin 700 bin 800 liraya çıktı. Vadeler de öncede uzun vadeydi. Şuanda 8-12 ay arasında satılmaya başlandı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim