HEP İÇ İÇE OLMAK İSTİYORUZ

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Bursa İl Başkan Yardımcısı Mustafa Atalay, “Hemşeri derneklerimiz çok güven duyduğumuz dinamiklerdir. Hep iç içe olmak istiyoruz. Amacımız Türkiye Cumhuriyetini, demokrasisini, vazgeçilmez olduğu değerleri beraber özdeşleşerek bir yere taşıyabilmek. O nedenden dolayı başkanımız ve sizler, bize bu ortamı sağladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bunun daha da devamını ve bir başlangıcı olmasını umut ediyoruz. Biz CHP olarak bu olayı ısrarla daha da ileriye taşıyarak, mücadelemizi omuz omuza vererek devam ettireceğimizin kararlılığını referandum öncesi paylaşmak ve sohbet etmek amacı ile geldik” dedi.

KIYAMET KOPMAYACAK

Bu referandumun bir siyasi partinin yarışı olmadığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ise, “Cumhuriyetin var olması için bu referandumda büyük mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir siyasi parti yarışı değildir. Bu Cumhuriyetin var olması ve yok olması meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti bir kişiden çok daha fazla büyüktür. Türkiye Cumhuriyetini ve gelecek neslimizi tek kişiye teslim edemeyiz” dedi.

CUMHURİYETİN YAŞAMASI VE PARLAMENTER SİSTEMİN VAR OLMASI MESELESİDİR

Başkan Demir, “15 yıldan beri görevde olanlar ne istediler de yapamadılar? Niye böyle bir yola çıktılar? CHP, TBMM´de bu yasa ile ilgili büyük mücadele verdi. Sonuçta halkımızın önüne getirdiler.  CHP´nin Anayasa Mahkemesine götürme hakkı vardı. Ama Genel Merkezimiz halkımızın önüne sunulan bu referandumda halkımıza güveniyor. Halkımız en iyisini yapar diye Anayasa Mahkemesine götürme lüzumu görmedi. Bu ne AK Parti, ne MHP, ne CHP´nin meselesi değil. AK Partili olabilirsin, MHP´li olabilirsin, CHP´li olabilirsin ama bu referandum Cumhuriyetin yaşaması ve parlamenter sistemin var olması meselesi. İstedikleri gibi değişiklik yapılırsa, hem parti başkanı olacak hem reisi cumhur olacak ve ne olduğunu bilmediğimiz yanına alacağı yardımcısına yurt dışına çıktığı zaman 45 gün yürütme hakkı veriyor. Bu görevli kimdir neyin nesidir? Çocuklarımız için referandumda hayır çıkmasını ve hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak olan referandumda evet çıksa da kıyamet kopmayacak, hayır çıksa da kıyamet kopmayacak. Hayır´da çıksa iktidar 2019´a kadar devam edecek, Evet´te çıksa devam edecek” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı CHP heyetine teşekkür eden Bal-Göç İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kahraman ise, CHP yönetimine referandum çalışmalarında başarılar diledi. YAVUZ KOCAAĞA

 

ÖZDEMİR “HÜKÜMET ÇEK YASASINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ”

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir yaptığı açıklamada, Bankalar Birliği´nin son değerlendirmesinde ortaya çıkan sonucun iş dünyasının yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

EHLİ OLMAYAN İNSANLAR ÇEK ALMAYA DEVAM EDİYOR

Karşılıksız çek, iş dünyasının başını ağrıtmaya devam ediyor. İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, geçen hafta Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan çek raporunda, karşılıksız çek konusunda yaşanan sıkıntının boyutlarının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Özdemir, hükümetten çeklerin veriliş konusunda yeni düzenleme yapmasını beklediklerini söyleyerek, “Açıkçası eskiden çek almak bazı prosedürlere tabiydi, fakat geçtiğimiz sene yapılan düzenlemeler yetersiz kalmaktadır. Her ne kadar çek alımında adli sicil kaydı istense ve 1500 güne kadar para cezası hükümleri olsa da bu konuda ehli olmayan insanlar çek almaya maalesef ki devam ediyor. Bankalar yaprak başına bin 400 TL ödeyerek üstündeki sorumluluğu atıyor ancak çek miktarı büyük olunca sıkıntı işadamlarına yansıyor” dedi.

BURSA TÜRKİYE´DE ÜÇÜNCÜ

Yapılan açıklamada, Ocak ayında karşılıksız çek adedinin yüzde 44, tutarının ise yüzde 30 oranında artış gösterdiğini belirten Özdemir, yine verilere göre 2017 yılının ilk ayında bankalara ibraz edilen çeklerin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,8 artarak 2,1 milyon lira olduğunu belirtti. Özdemir, bu çeklerin parasal tutarının da yüzde 52 artarak toplam 69 milyar liraya ulaştığını ve iller bazında da Bursa´nın ödenmeyen çek ve senetler sıralamasında Türkiye´de üçüncünü olduğunu ifade etti.

YENİDEN DÜZENLEME VE REVİZYON

Özellikle İnegöl´ün ülke ekonomisine sağladığı katkının ve yaptığı ihracatın ortada olduğunu, bu durumda da yine İnegöl´ün bu işte büyük sorunlarla karşılaştığını söyleyen Başkan Özdemir, “Karşılıksız çeke öngörülen hapis cezası ve çek alımında gereken şartların yeniden düzenlenmesi ve bir revizyonun yapılması gerekiyor. Bu noktada bankaların çek tutarlarındaki sorumluluklarının arttırılması ya da şirketlerin yazacakları çek tutarlarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Rakamlar ortada ve maalesef iyi niyetle iş yapmaya çalışan arkadaşlarımız art niyetli kişilerin sistemdeki açıklardan yararlanması nedeniyle zor durumda kalıyor. Bu konuda hükümetimizin Bakanlık aracılığıyla ivedilikle sorunu çözmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim