Türkiye Kızılay Dern

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesinin, her üç ayda bir periyodik olarak yılda 4 kez düzenlediği Kan Bağışı Kampanyaları kapsamında, 2012 yılının ikinci kampanyası dün, dernek binasında başladı.
4, 5 ve 6 Nisan 2012 Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri  10.00 ile 18.00 saatleri arasında devam edecek olan Kan Bağışı Kampanyasının dün gerçekleştirilen ilk bölümünde, Bursa Kızılay Kan Merkezinde görevli doktor Mücteba Mirei, hemşireler Ayşegül Tiryaki, Elfide Savaş, Kenan Köksal ve Muhsin Koç görev aldı. İnegöllüler ilk gün Kızılay’a 40 ünite kan bağışında bulundular.
Kan bağışında bulanan kişilere kan grubu ve kan değerleri hakkında bilgiler verilirken, bağış sonrası ise ikramlarda bulunuldu. Kampanya ile ilgili bilgi veren Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, İnegöl’ün kendi kan ihtiyacını karşılayamadığını belirterek, çevredeki il ve ilçelerden İnegöl'e kan takviyesi gerçekleştirildiğinin altını çizdi. İnegöl’ün kan  ihtiyacını karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma sergilediklerini bildirten Başkan Arıyürek, "İnegöl’ün cefakar ve vefakar halkı, düzenlediğimiz kampanyaya gereken ilgiliyi gösteriyor. Tüm ilçe halkımıza teşekkür ediyor, 4, 5 ve 6 Nisan 2012  Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri devam edecek olan  Kan Bağışı Kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz. Kan bağışında bulunan ve bulunacak olanlara da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim