187 DEVLET ARASINDA İLK 5’E GİRMİŞ BULUNUYORUZ

Dernek binasında basın açıklaması yapan Türk Kızılayı İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “146 sene önce kurulmuş olan Kızılay, o günden bu güne kadar Dünyanın her tarafından dil, din, ırk gözetmeksizin insanlara yardım eden bir dernek haline gelmiştir. Türk Kızılay’ı sadece fakirlere yardım etmekle kalmıyor, nerede deprem, sel, hastalık, felaket varsa mağdur olan vatandaşların yanına koşmaktadır. Şu anda Gazze’ye 170 TIR yiyecek yardımında bulunduk. 50 TIR’da Irak’a gönderdik. Suriyelilerin her birine 70 lira yardım veriyoruz. Sağlık hizmeti de veriyoruz. 187 devlet arasında ilk 5’e girmiş bulunuyoruz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE KURBAN ETLERİ ULAŞTIRILMAKTADIR

Her sene olduğu gibi Kurban bereketinin yıl boyu sürmesi noktasında yine bu sene de kampanya başlattıklarını aktaran Arıyürek, “4 seneden beri vatandaşların vermiş olduğu vekaletlerle kurbanları onların adına kesiyoruz. Kurban vekaletinin ardından kesilen kurbanın bilgisi, kampanyaya katılan şahsın telefonuna bilgilendirme mesajı olarak gönderiliyor. Ayrıca, noter imzalı teşekkür belgeleri veriliyor. Birer parça etlerde, kurban sahiplerine iletiliyor. Kıyma ve kavurma haline çevrilen etler, 12 ay boyunca ihtiyaç duyulan Türkiye’nin her yerine dağıtılmaktadır. Kesilen kurban etleri, Pakistan, Somali, Etiyopya, Bagladeş, Filistin, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine de kurban etleri ulaştırılmaktadır” oiye konuştu.

KURBAN BAĞIŞ RAKAMLARI

Kurban bağış rakamlarından da bahseden Arıyürek, “Yurtiçi için 650 lira, yurtdışı için 350 lira bağış alınmaktadır. Ne kadar bağış yapılırsa, İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine o kadar yardımcı olabiliriz. Önceki sene 38, geçtiğimiz yıl da 17 kişi yardımda bulunduk, 456 aileye kurban eti dağıtabildik. Kurban bağışında bulunmak isteyenler, bankalara giderek Kızılay hesabına paralarını yatırabilirler” dedi.

 

Editör: TE Bilişim