Türkiye Kızılay Dern

 

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, dün yaptığı açıklamada,  Türkiye Kızılay Derneği’nin 5 yıldan beri Türkiye çapında yardıma muhtaçlara yönelik düzenlediği ‘Kurban Bağışı’ kampanyasının, bugün itibari ile başladığını bildirdi.

Kişi başına 275 TL bağış alındığını bildiren Arıyürek, kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların, Şube merkezine gelerek makbuz mukabili bağış yapmasını, isterlerse Bankalar ve PTT’lerde Kızılay’ın 2868 nolu hesabına 275 TL’yi yatırabileceklerini kaydetti. Kurban bağışı yapmak isteyenlere kredi kartı ile 4 taksit imkanının da olacağını vurguladı.

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, kurbanların, Türkiye Kızılay Derneği yönetim kurulunun nezaretinde, veterinerler, noterler ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş din adamları ile birlikte İslama uygun bir şekilde, hijyenik şartlarda bağış yapan kişinin ismi söylenerek vekalet usulü kesildiğini belirterek, “Kesilen kurban etleri yine hijyenik ortamda veteriner nezaretinde kavrulmaktadır”dedi.

KURBAN BAĞIŞINDA BULUNANLAR TEŞEKKÜR BELGESİ

Bağış yapan kişi sayısına göre kavrulan etlerden birer kutu ile Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükalioğlu, kurban kesimi ve alımında görev alan noter, din adamı ve veterinerlerin imzalamış olduğu Teşekkür Belgesi ve kurbanların nasıl kesildiğini içeren CD’lerin, kendilerine gönderildiğini söyleyen Arıyürek, “Şubeye gelen hijyenik kutudaki kurban eti, Teşekkür belgesi ve CD’leri kurban bağışı yapan vatandaşlara iletiyoruz” diye konuştu.

Geçen sene bağışta bulunan 32 vatandaşa hijyenik kutudaki kurban eti, Teşekkür Belgesi ve CD’lerin verildiğini hatırlatan Arıyürek, ayrıca İnegöl’deki yardıma muhtaç ailelere hijyenik kutularda bulunan kurban etlerinin dağıtıldığını da ifade etti.

Bu işlemlerin, Türkiye’nin 81 vilayeti ve vilayetlere bağlı ilçe ve köylerdeki yardıma muhtaç ailelere yönelik uygulandığını vurgulayan Arıyürek, “Senede bir gün dahi et yemeyen insanlarımızın olduğunu düşünerek, bağış yapan vatandaşların ne derece çok sevap kazandıklarını Yüce Rabbimiz biliyor, bizler de bu ‘hayırlara vesile olma’ zevkine erişmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim