“İşletme Fakültesi v

Gazetemizin 5 Ekim 2009 tarihli sayısında, “Gençer, Kızılcıklı, Aktaş ve Temelli’ye Açık Mektup”, “Atı Alan Üsküdar’ı Geçiyor”, “Haberiniz Olsun”, “Bursa’ya Yapılması Planlanan İkinci Üniversiteyi Gemlik’e Kaptırmak Üzereyiz”, 6 Ekim 2009 tarihli sayımızda ise “Kriterlerimiz Yeterli, Yerimiz Mevcut”, “Yetkililer Neden Sessiz”, “Hukuk Fakültesine ve 4 Yıllık Denizcilik Yüksekokuluna Sahip Gemlik, YÖK’ün Bursa’da Kurulmasına Karar Verdiği İkinci Üniversiteyi İlçelerine Kazandırabilmek İçin Tüm İmkanlarını Seferber Ederken, Üniversiteye Daha Çok İhtiyacı Olan İnegöl’deki Yetkililerin Sessizliği Düşündürüyor”, “Bu Tarihi Fırsatı Kaçırmamak İçin Şimdi Hareket Zamanı” başlıklarıyla yaptığımız çağrıyı Ankara’da TBMM’deki bürosunda okuyan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Gazetemizin Sahibi ve Sorumlu Genel Yayın Müdürü, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım’ı telefonla arayıp, müjdeli haberler verdi.

Daha önceden gündeme gelen Uludağ Üniversitesine bağlı olarak İnegöl İşletme Fakültesinin açılması işini de Ankara’da yakından takip ettiğini belirten Milletvekili Sedat Kızılcıklı, YÖK’ün Bursa’da kurulmasına karar aldığı ikinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması konusunda da sürekli görüşmeler yaptığını, konuyu Devlet Bakanı Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile de paylaşıp destek istediğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik’le konu ile alakalı olarak sık sık görüştüğünü yineleyen Milletvekili Kızılcıklı, “İkinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Ancak bizim dezavantajımız, Asım Kocabıyık gibi bir iş adamımızın olmamasıdır. Hukuk Fakültesinin açılmasında da önemli katkılar sağlayan işadamı Asım Kocabıyık şuanda Gemlik için önemli bir avantaj olarak görünüyor. Ama bütün güçlükleri aşacağımıza inanıyoruz. Bu konuda kamuoyu oluşturduğunuz için başta Mehmet Hanefi Yıldırım olmak üzere Yıldırım Gazetesinin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

ADALET SARAYININ İHALESİ 16 EKİM’DE

Cezaevi binasının yıktırılmasıyla boşalan Kemalpaşa mahallesi Adnan Menderes Bulvarı mevkiindeki  alan üzerinde yaptırılması planlanan İnegöl Adalet Sarayı ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 1 Ekim 2009 tarihinde yapılmasına karar alınan İnegöl Adalet Sarayı ihalesinin, bazı nedenlerden dolayı yapılamadığını ifade ederek, Adalet Sarayı ihalesinin 16 Ekim 2009 tarihinde kesin olarak yapılacağını ve ardından inşaat çalışmalarının hemen başlatılacağını kaydetti.

Gazetemizin Sahibi ve Sorumlu Genel Yayın Müdürü, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ise, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’ya gösterdiği hassasiyetten ve yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Editör: TE Bilişim