İnegöl Vehbi Koç İlk

İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'inci yıldönümü nedeniyle İlçe Emniyet
Müdürlüğünü ziyaret ederek, günlerini kutladılar.

Vehbi Koç İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmenleri nezaretinde gerçekleşen ziyaret sırasında, öğrencilerden Efe Eymen Şimşek, kendi elleriyle yapmış olduğu resmi, Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Demirci’ye takdim etti. Minik öğrenciler, ayrıca Emniyet Müdürlüğündeki personele çiçek takdim ederek, Emniyet teşkilatına gece-gündüz yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
Öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şeker ikram eden Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Demirci, “Polis Teşkilatının kuruluş amacı, insanların huzur ve güvenliğinin sağlanması, sağlanan bu güven ortamının devam ettirilmesi, ayrıca kişisel çıkarları korumak ya da yalnızca bir gruba hizmet vermek amacıyla değil, bütün bireylere ve topluma eşit hizmet vermek için kurulmuş bir teşkilattır. Emniyet hizmetinin mesleki veya polislik mesleğinden kaynaklanan özellikleri, emniyet hizmeti önleyici ve koruyucu niteliktedir düşüncesi tarih boyunca, vazgeçilmez bir olgu olarak devletlerin karşısına çıkmıştır. Her devlet, varlığını sürdürüp, iç güvenliğini sağlayacak kanunlara, onları uygulayacak ve uygulatacak kuvvete ihtiyaç duymuştur. Polis teşkilatlarının var oluş amacı da budur. Emniyet hizmeti, toplum hayatındaki ve sunulmasındaki zorluklar açısından büyük önem arz eden bir kamu hizmetidir. Bu hizmetin toplumsal hayattaki yerine bakıldığı zaman, kamu düzeninin sağlanmasının insanların birlikte, yani toplum halinde yaşayabilmelerinin vazgeçilmez ve birinci derecede bir şartı olduğu görülür” dedi.

 

Editör: TE Bilişim