Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında “Kodlama ile Doğaya Dokunuyoruz” isimli sosyal sorumluluk  projesini yapılan bir sergi ile son buldu. Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Şube Müdürleri Sekan Çelik ve İsmail Kayışlı, Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, İhmed Başkanı Ahmet Taştan, veliler ve öğrenciler katıldı.
                 Açılışta konuşan Okul Müdürü Burhanettin Özdemir; ”Okul sadece sınıf değil, ders değil, sınav değil. Okul pek çok kültürel, sportif ve sosyal sorumluklarının geliştirildiği bir alan halinde olmalıdır. Okulumuzda Harezmi Eğitim modeli, etwinning projeleri, Avrupa Kalite Belgesi, etwinning Okulu gibi, Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Okuyorum”projesi gibi pek çok projeden biri de bu proje. Yaklaşık bir buçuk yıldır yürütülen bu projede öğrencilerimizin sosyal sorumluluklarını geliştirilmesini amaçlamıştık. Proje sorumlusu öğretmenlerimize ve proje denetmeni Recep Erdoğan’a çok teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi. Koordinatör Murat Kocaman da;”19 Şubat 2020 de, tanıtım kokteyli ile projeyi başlamıştık. Koordinatör öğretmen olarak ben ve Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Nazlı Günkızıl ve öğrencilerimizle yürüttük. Kızılayin " neden gönüllü olmalıyız" konulu semineri ve İNDAK Arama kurtarma derneğinin Afet bilinci  egitimiyle başlayan projemiz, Arduino eğitimleri, Hocaköy ve Ortaköy ilk okullarında kuş yuvası yapımı, belediyenin yaptığı sokak hayvanlarının yemlik ve suluklarının temizlenmesi, Bursa Endemik türlerinin araştırılması için doğa inceleme  gezisi, endemik türler kodlama oyunu tasarımı, sokak hayvanları için barınak yapımı ve yemlik suluk yapımı, sakat hayvanlar için 3D yazıcıdan protez  üretimi ve yürüteç yapımı, gençlik merkezi öğrencileriyle barınak ziyareti gibi etkinliklerle projemizi tamamladık.” dedi.
     Açılışa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da, ”Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunun pek çok proje yürüttüğünü biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de Gençlik Spor Bakanlığı projesi olan “Kodlama ile Doğaya dokunuyoruz” projesi. Gerçekten öğrencilerimizin okul dışındaki çalışmalarına, sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi bu tür projeler sayesinde olmaktadır. Bu sene akademik başarınızı da yakından takip ediyoruz.2021 LGS de başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum. Öğretmen velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeyi yürüten Murat Kocaman ve Nazlı Günkızıl hocalarımızı ve öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali doğru ve beraberinde ki heyet tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim