Türk Ceza kanununda yer alan uyuşturucu ile mücadele konusunda, yasa maddesinin ağırlaştırılmasıyla beraber, uyuşturucu kullanımının önüne geçmek ve gençleri kurtarmak amacıyla çalışmalarını hızlandıran, en ufak bir ihbarı dahi değerlendirerek başarı ile sonuçlandıran İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam bir eve yaptıkları baskında bol sayıda uyuşturucu madde ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen para ile ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirdiler.

UYUŞTURUCU KULLANICISI, TİCARETİ ELE VERDİ

Edinilen bilgilere göre, önceki gün saat 19.00 sıralarında uyuşturucu kullandığı ihbarını alan KOM ekipleri, M.H. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldılar. Yapılan soruşturma kapsamında uyuşturucu kullanıcısı M.H.’nin ifadesinden yola çıkarak tahkikat başlatan ekipler, Sinanbey mahallesi Mesudiye sokakta bulunan bir eve baskın düzenlediler.

ESRAR VE EXTACY ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan ani baskın sırasında evde ve şahıslar üzerinde yapılan aramada, 250 adet Extacy,250 gramkullanıma hazır Kubar esrar, bir adet ruhsatsız pompalı tüfek ve bir miktar mermi ile uyuşturucu ticaretinden temin edildiği iddia edilen 7 bin TL ile bir miktar döviz ele geçirildi.

2 KİŞİ ADLİYEDE

Baskın sonucunda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 26 yaşındaki Z.Ç. isimli kadın, 19 yaşındaki M.Ç. ile suça sürüklenen 15 yaşındaki M.K., yakalanarak gözaltına alındı. Suça itildiği ileri sürülen 15 yaşındaki M.K., polisteki işlemlerin ardından serbest kalırken, M.Ç. ile Z.Ç. adliyeye çıkarıldı. Z.Ç. isimli kadının adliyeye bebeği ile gelmesi dikkat çekti.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Geçtiğimiz aylarda yapılan uyuşturucu operasyonlarının yanı sıra, uyuşturucu kullanımının ve satışının önüne geçmek amacıyla İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaların tüm hızıyla devam edeceği bildirildi.

 

 

Editör: TE Bilişim