Kontrollü normalleşme kararının ardından İnegöl’de cadde ve sokaklarda ki kalabalıklar tedirginlik yaratıyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre 'orta risk' grubundan 'yüksek risk' grubuna geçen Bursa’nın ardından İnegöl’de de birtakım kısıtlamaların geri gelmesi bekleniyor.
Sağlık Bakanlığı'nın 2 Mart'ta açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 100 binde 49'luk vaka sayısıyla 'orta risk' grubunda yer alan Bursa, geçtiğimiz Cumartesi günü açıklanan haritada, 58'lik vaka sayısıyla 'yüksek risk' grubunda yer aldı. Vaka sayılarındaki artışın ardından kentte, birtakım kısıtlamaların geri gelmesi bekleniyor. Yaklaşık 65’lik vaka sayısıyla Bursa’da 3. sırada yer alan İnegöl’de de kısıtlamaların kalkmasının ardından cadde ve sokaklarda vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.
HATAYI KENDİMİZDE ARAMALIYIZ
İnegöl’deki kalabalığı ve unutulan tedbirlerdeki en büyük faktörün havanın sıcak olması ve kısıtlamaların gevşetilmesine bağlayan yetkiler, "Cadde ve sokaklarda korona halay çekiyor. Hataları kendimizde aramalıyız" dediler.

Editör: TE Bilişim