Pitbull saldırısına uğrayan köpek tedaviye alındı, Pitbull'a el konuldu
İnegöl'de sahibi tarafından tasmasız dolaştırılan pitbul cinsi köpek, sokak köpeğine saldırdı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıyan görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.
İnegöl’de sahibi tarafından tasmasız gezdirilen Pitbull cinsi köpek, sokakta dolaşan başka bir köpeğe saldırdı. Vatandaşların korku dolu anlar yaşadıkları olayda, çevredeki vatandaşlar ve sahibi köpeği ayırmakta zorluk çekti.
VATANDAŞIN CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI
Kemalpaşa Mahallesi Ilıcak Sokak üzerinde tasmasız gezdirilen pitbul cinsi köpeğin sokak köpeğine saldırdığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.
TEDAVİYE ALINDI
Olayın ardından gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri, yaralanan köpeği alarak merkeze götürdüler. Ayracı saldıran Pitbull cinsi köpekte merkeze götürülerek el konuldu. Saldırıya uğrayan köpek ise tedaviye alındı. 
İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Veterineri Mesut Karıman, "Dün gerçekleşen pitbull saldırısı sonucu yaralanan sokak köpeğimiz barınağımıza getirildi. Şu anda röntgenini çektik sağ ön bacağındaki iki parmağın kırık olduğunu gördük. Ayağında şişlik de var. Biz ona yönelik tedavi yoluna gideceğiz. Şu anda alçıya alarak durumunun  düzeleceğini düşünüyorum. O kadar büyük çaplı bir kırık olduğu gözükmüyor. Ülkemizde yasak olan köpek ırkları var. Bunlardan biri de Japon ırkı pitbullar. Saldırgan bir köpek ve bakımı yasak. Sahiplendirilmesi, satışı ve üretimi de yasak. Bu tip köpeklere sahip olan kişiler kontrolsüz bir şekilde dışarıda köpekleri gezdirip ve yakalanırsa 7 bin 802 lira para cezası uygulanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı bu tip ırklara yönelmeyin. Barınaklarımızda olan köpeklerimizi sahiplenin. Bu yaralı köpeğimiz de bizim kontrolümüz altında kalacak. Sahibi de varsa sahibine de verilmeyecek. Eğer sahibi gelirse gerekli cezai işlem uygulanacak." dedi.

Editör: TE Bilişim