YAYALARA UYARILAR

Öncelikle vatandaşların dikkat etmesi gereken konularda açıklamalarda bulunan Başkan Bahattin Korkmaz, "Kış aylarındayız ve kar yağışı şiddetini arttırdı. Yollarda çalışmalar devam ediyor. Şehir merkezinde bile yol üzerinde kar birikintileri var. Araçlarda sıkıntı olmuyor ama yayaların özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Araçların kaymak ihtimaline karşı, yayalar daha dikkat etmeli. Sonuçta yaz mevsiminde değiliz. Araçların üzerindeki işlemler tam olsa bile kayabilir. Bu nedenle yayalardan ricamız, yol üzerine ani çıkmamaları ve yol kenarlarında değil de kaldırımdan yürümeliler" ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜLER ÇOK ÇOK DİKKATLİ OLMALI

Sürücülere de uyarılarda bulunan Oda Başkanı Bahattin Korkmaz, "Zinciri veya kar lastiği olmayan araç sürücüleri trafiğe çıkmamalı. Sonuçta hepimizin bir canı var. Eğer bu konulara dikkat etmezsek, sadece kendimizin değil, karşımızdaki insanların canını da hiçe saymış oluruz. Sürücülerimiz bu konuda çok çok dikkatli olmalı" diye konuştu.

BU HAVALARDA HALK OTOBÜSLERİ KULLANILMALI

Araç sahiplerinin bu havalarda şehir içinde zorunlu kalmadıkça özel araçlarını kullanmamalarını isteyen Başkan Korkmaz, "Bu havalarda özel otomobil sürücülerinden istediğimiz; zorunlu kalmadıkları sürece araçları ile ne yolculuk yapsınlar ne de şehir içinde arabalarını çalıştırsınlar. Bu havalarda herkes araçları ile şehir içinde işlerini görmeleri demek, merkezde trafiğin çok sıkıntıya girmesi demektir. Bu nedenle vatandaşlardan isteğimiz bu havalarda halk otobüslerini kullanmalarıdır" dedi.

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK

Şoför esnafının tedbirli olmaları konusunda telkinde bulunan Korkmaz, "Bu havalarda ekmeğini kazanmak için yollarda olan şoför esnafımıza Allah kolaylık versin. Biliyorsunuz bir kaç hafta önce Mezitler´deki tabloda birçok araç 20 kilometre boyunca kuyruk oluşturdu ve yolun açılmasını saatlerce beklesin. Esnafımız her an yolların kapanma ihtimaline karşı tedbirli olmalı. Allah kolaylık versin" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim