Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs, İnegöl’de de can yakmaya devam ediyor. İnegöl’de bir gün içerisinde 10’un üzerinde mezar açılarak defin işlemleri yapılıyor. İnegöl’de günde ortalama 700 kişinin testi yapılırken, pozitif olanların oranı yüzde 50’ye yaklaştı. Yeni açılan iki mezarlıktaki doluluk oranları, yeni açılan mezarların görüntüsü endişe yarattı.

Koronavirüsün ilçemizde yayılımının artmasıyla beraber, yeni açılan mezarlıklar da dolma noktasına geldi. Dolan 6 mezarlıklara alternatifi olarak açılan Mahmudiye ek mezarlığı ile Hamzabeyli Sadıkağa Kent Mezarlığı da dolma noktasına geldi. Temmuz ayı sonu itibariyle artan vakalar sonucunda günlük ölüm sayılarının iki kat artmasıyla yeni açılan mezarlıklar yetmez hale geldi. 5 ay önce defin işlemlerine açılan Mahmudiye ile Kent Mezarlığı da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler nedeniyle dolma noktasına geldi.

6 MEZARLIK KAPATILDI

İnegöl de Hastane, Kavaklaraltı, İstanbullu Hasan, Mesudiye Cami içi, Alanyurt köy içi ve Orhaniye mezarlıklarının tamamen dolduğu için defin işlemlerine kapatıldığı bildirildi.

İnegöl Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, bu mezarlıklara, anne, baba, kardeş veya çocuk gibi sadece birinci derece yakını olanların mezarlarının üzerine defin izni verildiğini duyurdu. Bu iznin de ölen kişinin defin tarihinin üzerinden en az 5 yıl geçmiş olması gerektiği belirtildi. İnegöl Belediyesi, cenaze aracı, kefenleme işlemi, mezar kazımı, tahta ve başlık gibi tüm cenaze işlemlerini ücretsiz gerçekleştiriyor.

Bu mezarlıkların yanı sıra ilçede, 21 dönümlük  Akhisar Mezarlığı yüzde 80, 20 dönümlük Cerrah Mezarlığı yüzde 75, 3 dönümlük Huzur Mahallesi Mezarlığı yüzde 80, 8 dönümlük Kurşunlu Mezarlığı yüzde 80, 36 dönümlük Mahmudiye Mezarlığı yüzde 95, 15 dönümlük Tahtaköprü Mezarlığı yüzde 85, 36 dönümlük Yeniceköy Mezarlığı yüzde 85, 6 dönümlük Mesudiye Dereboyu Mezarlığı yüzde 80, kırsal mahallelerdeki mezarlıklar yüzde 70 oranında doldu.

İnegöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni defin alanları için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilişim