İnegöl’de alınan tedbirler sonrası vaka sayılarında çok ciddi düşüş yaşanmıştı. Kontrollü normalleşme sürecinde yaşanan rehavet ile birlikte vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasında ki risk haritasında İnegöl mavi durumundan kırmızı durumuna geçmeye başladı.

Türkiye genelinde başlayan kontrollü normalleşmeyle birlikte vaka sayıları 30 binin üzerine çıktı. İnegöl’de ise tehlike çanları çalmaya başladı. İnegöl'de geçtiğimiz aylarda vaka sayıları günlük 30'u geçmezken, 2 hafta önce başlayan kontrollü normalleşme ile birlikte ortalama vaka sayısı 100'e yakınlaştı. Yapılan denetimlere rağmen günde 200'e yakın kişi pandemi servise gelerek test yaptırıyor. Bunların neredeyse yarısının testi pozitif çıkarken, genel durumları iyi olan hastalar evlerinde tedavi ediliyor.

Vaka sayılarının düşmesi ile birlikte İnegöl Devlet Hastanesi’nde ki pandemi servisleri kapanarak bire kadar düşmüştü. Mevcut durumda İnegöl’de vaka sayılarının artması ile birlikte servis sayısının arttırılmasının gündem de olduğu öğrenildi.

HARİTA KIZARIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasında ki risk haritasında İnegöl mavi durumundan kırmızı durumuna geçmeye başladı.

MUTANT VİRÜS ETKİSİ

Vaka sayılarının bu kadar hızlı yükselmesine etken olarak yayılım hızı daha yüksek olan mutant virüs olduğu öne sürüldü.

Editör: TE Bilişim