Corona virüse karşı yüzde 90 koruma sağladığı belirlenen aşıyı geliştiren firmanın kurucusu Prof Dr. Uğur Şahin önümüzdeki kış ayların zorlu geçeceğini, bir sonraki kış aylarında ise hayatın normale dönmesini beklediğini açıkladı

Corona virüse (Covid-19) karşı yüzde 90 koruma sağladığı belirlenen aşı dünyanın gündeminde.

Aynı şekilde herkes, Pfizer'in desteğiyle aşıyı geliştiren BioNTech  firmasının kurucusu olan iki Türk bilim insanı Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi konuşuyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Uğur Şahin, "Yeni normal ne zaman bitecek?" sorusuna yanıt verdi.

Önümüzdeki kış ayların zorlu geçeceğinin altını çizen Şahin, bir sonraki kış aylarında ise hayatın normale dönmesini beklediğini söyledi.

BBC'den Andrew Marr Show'un sorularını yanıtlayan Şahin, geliştirdikleri aşının corona virüsün bulaşma hızını düşüreceğini belirtti.

Şahin aynı açıklamasında geliştirdikleri aşının asemptomatik vakalarda da sonuç vereceğinin altını çizdi.

Şahin her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda aşının bu yılın sonu ve 2021'in başında dağıtımına başlanacağını belirtti.

Şahin önümüzdeki Nisan ayına kadar 300 milyon doz aşı üretmeyi hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşılması durumunda salgına karşı önemli bir etki sağlanacağını sözlerine ekledi.

Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aşının pandemiyi  bitireceğinden emin olduğunu ve Covid-19'a karşı en az bir yıl koruma sağlayacağını belirtmişti.

Editör: TE Bilişim