Koronavirüs vaka sayılarının artış gösterdiği İnegöl'de, kış aylarının da gelmesiyle birlikte vatandaşlar aktarlara akın etti. Aktarlarda en çok satılan ürün ise 'udi hindi' oldu.

Bursa ve ilçelerinde koronavirüs vaka sayıları artış göstermeye devam ederken vatandaşlar da  bireysel önlemler almaya başladı. Salgının başındadan bu yana steril malzemeler, propolis, sumak ve bağışıklık güçlendirici çaylara rağbet gösteren İnegöllü vatandaşların yeni gözdesi nefes açıcı özelliğiyle bilinen' udi hindi' oldu. 

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan corona virüsüne karşı alınan tedbirler gün geçtikçe artıyor. Virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından hem yetkililer hem de halk tedbirleri had safhaya çıkardı.Yetkililerin aldığı önlemlerin yanı sıra kendi önlemlerini alan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde kolonya, dezenfekte edici ürünler, sumak ve propolise yönlenmişti. Uzmanların bağışıklık sistemini güçlendirin tavsiyelerine devam etmesinin ardından İnegöllü vatandaşların yeni tercihi 'udi hindi' oldu. 

KİLOSU 400 TL'YE KADAR SATILIYOR

Herkesin bildiği bağışıklığı güçlendirici bitkilerin yanı sıra kilosu 400 TL'ye kadar satılan udi hindiye talebin arttığını belirten İnegöllü aktar işletmecisi Hasan Pala, "Ürüne rağbet çok ve bizlerde etkili olduğunu görüyoruz. Bu genellikle damla sakızıyla karıştırılarak kullanılıyor. Damla sakızı da etkili ve değerli bir bitki olduğu için ikisinin faydası daha da fazla oluyor. Dövülüp toz haline getirilip, öğütüldükten sonra karıştırılıp sabah, öğle, akşam birer çay kaşığı ağza atılıp ılık suyla beraber yutuluyor. Bu özellikle akciğerlerdeki tutulumlar için çok etkili, mide, sindirim sistemi için çok iyi ve bağışıklık sistemini oldukça yüksek tutan bir bitkidir. Vücut enerjisini artırıyor. Dolayısıyla kişinin daha rahat nefes almasını sağlıyor. Yani bir nevi oksijenin vücutta tutulumunu gerçekleştiriyor" dedi.

HER DERDE DEVA

Udi hindinin diğer faydalarından bahseden Pala, "Boğazı yumuşatır ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Burun tıkanıklığı için de etkilidir. Çocuklara ve yetişkinlere udi hindi ile burun damlası hazırlanıp uygulanabilir. Bademcik iltihabı ve genel iltihaplanma durumlarında udi hindi otu etkili olmaktadır. Balgam sorunu yaşayanlar, udi hindi tüketerek solunum yolunu rahatlatılabilirler. Mide ağrısında etkilidir. Bunan yanında setresi ve yorgunluğu da giderdiği tespit edilmiştir. Yine dikkat çekmek istediğim bir husus ise maske olarak kullanılmasıdır. Yani maske olarak kullanıldığında cildi de yeniler. Görüldüğü gibi udi hindi, diğer bütün şifalı ürünlerimiz gibi her derde deva." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim