İnegöl Bakkallar, Kı

İnegöl Bakkallar, Kırtasiyeciler, Züccaciyeciler ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Hakan İnkaya yaptığı açıklama da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından esnaflara yönelik İşbirliği Güçbirliği adı altından bir destekleme verilmeye başlandığını belirtti.

Dün saat 15.00'de Esnaf Sarayı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda oda üyelerine destekleme ile alakalı bilgiler veren İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen bir kurum olduğunu belirterek, "Bu destekleri bugüne kadar özellikle imalatçılara veriyordu. 2 sene önce yapılan kanuni değişiklikle hizmet sektöründe olan esnaflara da vermeye başladı. Bu destekler zaman zaman hibe yönünde, faiz indirimi, yurt dışı fuar katılımı gibi oluyor. Haziran ayında resmi gazetede yayınlandığı üzere ‘İşbirliği Güçbirliği’ adı altında bir destekleme çıktı. Bu destekleme ömür boyu olan bir desteklemedir. Herhangi bir zaman kısıtlaması yok. İşbirliği Güçbirliği desteklemesi ile alakalı bir proje sunabilecek her esnafın destek alma şansı var” dedi.

Daha önceleri Cansuyu Kredilerinin olduğunu hatırlatan Hakan İnkaya,  “Belli bir esnaf sayısı ve belli bir limit vardı. Bundan sonra böyle bir şey yok. Esnaf olduğunuz sürece, KOSGEB'e üye olduğunuz da ve bir projeniz varsa KOSGEB'den destek alabilirsiniz” diye konuştu.

‘İşbirliği Güçbirliği’ desteklemesinde en az 5 tane esnafın bir araya gelerek, sunacakları ortak bir projeye 250 bin lira tavan fiyatlı bir destek söz konusu. Olduğuna da dikkat çeken İnkaya, ancak bu  5 esnaftan 3'ünün aynı iş kolunda olması gerektiğini, 2'sinin ise  farklı iş kolundan olabileceğini söyledi.

‘İşbirliği Güçbirliği’ desteklemesinin özellikle demirbaş ağırlıklı, reklam giderleri, tanıtım giderleri, yeni istihdam olmak kaydıyla da eleman giderlerine yönelik olduğuna işaret eden İnkaya,  “Benim Oda Başkanı olarak bütün oda üyelerime bunu tebliğ etmem gerekiyor. Bu konuda bizler sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Bu konuda daha fazla bilgiyi KOSGEB'in internet sayfasından öğrenebilirsiniz. Kooperatifimize verilen herhangi bir destek yok. Mevcut olan bir yapıya destek vermiyorlar. Kanun çıktıktan sonra kurulacak olan işletmeye veya kooperatife destek verebiliyorlar. Zaman zaman kooperatif sanki bir destek almış gibi bir hava oluştu. Bu güne kadar kooperatif KOSGEB'den herhangi bir destek almadı. Mevcut kanuna göre de zaten destek veremiyor. Bizler destekleme ile alakalı bilgi ve tecrübemizle sizlere bu konuda yardıma hazırız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim