Öğrencilerin ilk durağı Anıtkabir oldu. 4 rehberin eşlik ettiği gezide öğrenciler Anıtkabir ile ilgili tüm bilgileri öğrenme şansı buldular. Anıtkabir içinde bulunan tüm müzeleri gezdikten sonra öğrenciler meydanda toplandı. Anıtkabir tören komutanı ve askerler eşliğinde Özel Devrim Kosova Ortaokulu çelengi mozoleye bırakıldı. Çelenk sunma törenini takiben Atatürk´ün manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören bitiminden sonra Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk burada yaptığı konuşmada, “Ey büyük Atam, Özel Devrim Kosova Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak huzurunuza geldik. Yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir  devlet kuran eşsiz bir lider, seçkin bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan yüze Atatürk´ün manevi huzurunda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Anıtkabir´den sonra birinci ve ikinci meclis gezildi. Son olarak Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi gezildi. Dönüşte öğrencilerin Ankara gezisi mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim