Program, saat dokuzu beş geçe, iki dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlkokul Müdürü Özer Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık hayat mücadelesinde, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasım´ların önemi çok büyüktür. Bu meyanda Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının bilinciyle yeni bir 10 Kasım´ı daha yaşıyoruz. Yüce Atatürk´ü ölümünün 79. yıldönümünde her 10 Kasım´da olduğu gibi bu yılda yine sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.

BENİM MANEVİ MİRASIM İLİM VE AKILDIR

Yılmaz, “Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim Atatürk´ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin yeni nesil tarafından hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin bilinmesi açısından çok önemlidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar´ demektedir. Bu düşüncelerle büyük Atatürk´ü ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor” dedi.

“BEN SENİ HİÇ GÖRMEDEN SEVDİM”

Müdür Yılmaz´ın konuşmasının ardından 1-A, 1-B ve 1-C sınıfı öğrencileri ile 3-B sınıfı öğrencileri şiirlerini okudu. 4. sınıf öğrencileri “Nasıl söylerim öldüğünü” ve “ben seni hiç görmeden sevdim” adlı şarkıları koro halinde müzik öğretmeni Özge Çalışkan yönetiminde seslendirdiler.

Kosova Koleji Kurucu Temsilcisi Devrim Kosova ile Ortaokul Müdürü Erol Baştürk ve İlkokul Müdürü Özer Yılmaz, Atanın manevi huzuruna karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundular. Kosova Koleji öğretmenleri, çalışanları ve öğrencileri Ortaokul 5-D, 5-E ve 5-F öğrencilerinin okudukları şiirler eşliğinde atamızın huzuruna karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundular.

10 Kasım Atatürk´ü Anma Haftasında etkinlikler yoğun bir şekilde yapıldı. Ayrıca hafta boyunca teneffüslerde hoparlörden Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Haftaya uygun okul içi ve sınıf içi panolar düzenlendi. Tüm sınıflarda EBA´da yer alan Atatürk Belgeseli izlendi. KURUM BÜLTENİ

 

Editör: TE Bilişim