Öğrencilere yazar Songül A. Yılmaz tarafından “Kişisel Gelişim” konulu konferansın da verildiği etkinlikte, Gazeteci ve Şair Ferit Bilge Gültekin öğrencilere şiir okuyarak onları kelimelerin dünyasında bir yolculuğa çıkardı. Edebiyata ve sanata dair dolu dolu bir gün geçiren öğrenciler, kitaplara olan ilgilerini ise etkinlik sırasında ortaya koydular.

OKUYAN VE SORGULAYAN BİR NESİL

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk, “Bilindiği üzere kitaplar konusunda kurum olarak sürekli teşvik çalışmalarında bulunuyoruz. Bir Türkçe Öğretmeni olarak bu konuda hassasiyetim kamuoyunun malumudur. Öğrencilerin gelişmeleri, ilerlemeleri için akademik gelişimin yanı sıra kültürel ve sosyal manada da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Bunun yolu ise mutlak suretle kitaplardan geçmektedir. Okur oranının gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğu ülkemizde bu derin yaraya bizler çözüm üretiyoruz. Okuyan ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

KİTAPLAR BİZLER İÇİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERE

Özel Devrim Kosova İlkokul Müdürü Özer Yılmaz ise, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde edebiyat dünyasına ‘Kar Güneşi´ isimli bir kitapla katkıda bulunmuştum. Kitaplar bizler için dünyaya açılan birer pencere konumundadır. Globalleşen dünyada artık edebi eserlerin bir dili kalmadığından dolayı onları anlamak, idrak etmek için edebi eserlere büyük önem vermeliyiz. Bugün kurumumuzda birbirinden değerli yazarları ağırladık. Eserleri ise öğrencilerimizin tarafından büyük rağbet gördü. Kendileri de öğrencilerimizde yakından ilgilendiler, ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimizin dünyayı, içindeki bulundukları çevreyi yakından tanımaları ve kültürel açıdan gelişmeleri için kitap konusuna büyük önem veriyoruz. Okuyan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından işaret edilen çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmamıza katkı sağlayan bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim