Kosova’nın çeş

Kosova’nın çeşitli şehirlerinde tarım alanında faaliyet gösteren 24 iş adamı, Bursa’da gerçekleşen Gıda Tarım Fuarını gezdikten sonra, Yenice Beldesinde faaliyet gösteren Göztepe makine işletmelerinde yaptıkları incelemelerin ardından Zeynel İnegöl Köftecisinde ağırlandılar.

Yemeğin ardından bir açıklamada bulunan Kosova’da çiftçilerin tarımda gelişme göstermesine yönelik destekleyici çalışmalar yapan, bir Amerikan kuruluşu olan USAİD firmanın temsilcisi Edita Ajeti, “Kosova’nın bağımsızlığına kavuşmasının ardından zengin tarım alanlarımızdan istenilen verimin alınabilmesi ve bunların pazarlamasının yapılabilmesi için Amerikan kuruluşu olan USAİD firmasının  desteği ile  Kosova’da dondurulmuş gıda, konserve, sebze ve meyve üretiminde  faaliyet gösteren  24 iş adamının yer aldığı  heyetle Bursa’da gerçekleşen  Tarım ve Gıda Ürünleri Fuarını gezerek, firma yetkilileri ile temaslarda bulunduk. Bu arada İnegöl’ün  Yenice Beldesinde, tarıma yönelik çalışma yapan Göztepe makine sanayini ziyaret ederek, ülkemizde tarımsal çalışmalarımızda yararlanabileceğimiz  makine ekipmanlarını inceleme fırsatı bulduk. Gezi bizim açımızdan son derece başarılı geçti. Burada edindiğimiz izlenimleri, Kosova’ya dönüşümüzde değerlendireceğiz. Türkiye’nin tarım alanında yaptığı gelişmeyi örnek alarak, gelecekte, tarım alanında başarılı çalışmalar yaparak, tarım ürünlerinin işlendiği daha çok fabrika açarak, istihdam alanlarını genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yenice’de yaptıkları incelemelerin ardından, Göztepe makine sanayi fabrikası yetkilileri tarafından Zeynel İnegöl Köftecisinde ağırlandıklarını da ifade eden USAİD temsilcisi Edita Ajeti,  şöhreti Kosava’ya da ulaşan Zeynel İnegöl Köftecisinin sahibi Zeynel Organ’ın bizzat ilgilendiği yemeğin çok güzel geçtiğini söyledi.

Ajeti, İnegöl’e gelmemizde  destek veren, Bursa Otosansit yönetim kurulu Başkanı Musa Hüroğlu ile  Başkan Yardımcısı Selahattin Tezgen’e, Göztepe makine sanayi yetkililerine ve  Zeynel Organ’a kendilerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim