Yoğun iş temposu ve gürültülü şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin yeni trendi bağ evleri oldu. Dört tarafı dağlarla ve eşsiz güzellikteki ormanlarıyla çevrili İnegöl’de son yıllarda yüzün üzerinde bağ evi yapıldı. Çiftçilerin terk ettiği köylerin şimdi yeni komşuları var.

DOĞAYA KAÇIŞ

Yoğun sanayi ve araç trafiğinin yaşattığı kirli havası nedeniyle sürekli eleştirilen İnegöl’de iş dünyası yeni bir akım başlattı. Özellikle meyveciliğin yoğun olduğu İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde 1-10 dönüm arasında yer satın alan iş adamları, buraları doğaya kaçış ve soluklanma alanlarına çevirdiler.

HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI

Konumuna göre dönümü 5 ila 100 bin lira arasında alıcı bulan kırsal yerleşim alanlarına bağ evleri yapan iş dünyası,  bu bölgeleri organik yaşam alanlarına dönüştürmeyi de başardılar. Özellikle hava kirliliğinden ve şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, Cerrah ve Yenice’nin üzerindeki mahalleleri tercih ederken, hobi bahçesi oluşturmak isteyenlerin adresi ise, Edebey, Deydinler, Ortaköy, İsaören, Hocaköy ve Çeltikçi oldu.

Köy gelişme alanları içerinde yer alması nedeniyle hesaplı olan kırsal yerleri seçenler, bağ evlerini büyüklüğüne ve malzemesine göre 15 ila 100 bin TL arasında yaptırabiliyor. Dağ köylerinde yapılan bağ evleri için genelde ahşap ve betonarme tercihi yapılırken, İnegöl’e yakın mahallerde yapılan bağ evlerinde prefabrik yapılar dikkat çekiyor.

ÇEVRE İLLERDEN GELEN ÇOK

Doğa derneklerinin düzenlediği organizasyonlar nedeniyle son yıllarda popüler olan İnegöl’ün kırsalı, en çok Bursa ve çevre illerden gelenlerin yakın markajında. Hem doğası hem de eşsiz manzarası nedeniyle Uludağ eteklerinde yer alan İnegöl’ün kırsal mahallelerinde yer satın alanların sayısının son 2 yılda 10 kat arttığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim