İnegöl’e bağlı Esenköy Mahallesi’nde ki su kaynaklarını vermek istemeyen Esenköy mahalle sakinleri 1 haftadır köy meydanın eylem gerçekleştiriyorlardı.
Soğuk havaya rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyen mahalle sakinleri ateş yakarak nöbetlerine devam etmişlerdi.
Dün akşam mahalle sakinleri ile yetkililer bir görüşme gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen yetkililer bir mutabakat anlaşması gerçekleştirdiler. Yapılan görüşme sonrası Esenköy mahallesine bir sulama göleti, 3 adet 200 tonluk su deposu ve mahalle halkının su ihtiyacının giderilmesinin ardından su verileceği konusunda anlaşma sağlandı.
Yapılan anlaşma imza ile kayıt altına alınmasının ardından mahalle sakinleri köyün meydanında gerçekleştirdikleri eylemi sonlandırdılar.
Mahalle Muhtarı Ali Demiralay yaptığı açıklamada “Bu zor süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Ortak istişare sonucunda mahalle halkımız mağdur olmadan bir mutabakat sağlandı.  Bu anlaşmaya katkı sunan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’ye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a, İlçe Jandarma Komutanu Ferruh Mağden’e teşekkür ederiz. Biz suyumuzu vermeme gibi bir bencilliğimiz yoktu ama köyümüzün su ihtiyacı karşılanmadan suyumuz alınsa idi Esenköylüler mağdur olacaktı. Sonuçta herkesin uzlaştığı bir anlaşma oldu.” Dedi.

Editör: TE Bilişim