Bahariye Köyü Güzell

İnegöl’e bağlı orman köylerinden Bahariye köyünü kalkındırma ve tanıtma amacıyla, köylüler tarafından kısa bir süre önce kurulan “Bahriye Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği” yöneticileri, dün Cuma namazının ardından İnegöl protokolüne yemek verdiler.

Köy meydanında düzenlenen yemeğe, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Tarık Şimşek, Murat Gültekin, Mehmet Altınay, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Berat Ertopuz, Aslan Taşhan ve Turgay Yel,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, TEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Zafer Girgin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Yüzer, Ziraat Odası İnegöl Şubesi Başkanı Sezai Çelik, Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Bal ile bazı muhtarlar ve çevre köylerden vatandaşlar katıldılar.

Yemek sonrası konuşan Bahriye Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Zekâi Durgut, “Sizleri buraya davet etmemizin iki sebebi var. Birincisi köyü ve köylümüzü ilçemizin ileri gelenleri ile tanıştırmak ve buluşturmak. İkincisi, köyümüz ve köylümüzün gelirlerini nasıl arttırabileceğimiz hususunda sizlerin değerli görüş ve düşüncelerinizi almak. Köyün dışında yaşayan biz Bahariyeliler, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde köyümüzü güzelleştirmek ve kalkındırmak için dernek kurarak çalışmalarımıza başladık. Sosyal sorumluluk projesi altında baktığımızda artık köyümüzün göç vermesini istemiyoruz. Bilakis bir vesile ile köyümüzün dışında yaşayanların tekrar köyümüze dönmesini istiyoruz. Haydi, şehirden köyümüze dönme zamanı geldi diyoruz. Bir düşünce ekersen, eylem biçersin, bir eylem ekersen alışkanlık biçersin, bir alışkanlık ekersen kaderini biçersin. Bizlerde bir düşünceden yola çıkarak eyleme geçtik ve bunu alışkanlık haline getirerek, köyümüzün kaderini değiştirmek istiyoruz. Köyümüzün makûs talihini değiştirebilirsek İnegöl’deki diğer köylere de örnek teşkil edeceğimize inanıyoruz. Bu konuda sizlerin fikir ve destekleri bizim için çok ama çok önemlidir.” diye konuştu.

Bahriye Köyü’nün gelişimi ve tanıtımı doğrultusunda emeği geçen herkese teşekkür eden Muhtar Murat Bayrak ise, “Ormana bel bağlamış olan köyümüzün bir ele, bir yönlendirmeye ihtiyacı vardır. Bugün görüyorum ki, siz değerli büyüklerimizde burada olarak bizlere büyük bir güç ve güven verdiniz. Köyümüzün birçok sorunu var fakat bunlar aşılamayacak sorunlar değil. Sizlerden aldığımız güçle biz bu sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Köyümüzde günün koşullarına uygun olarak hayvancılık ve meyvecilik yaparak gelirimizi arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yoğun çalışma temposu içinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapmakta olanların fazla bir araya gelme imkânı yakalayamadıklarını ifade eden Kaymakam Durmuş Gençer, böyle bir davetle İnegöl protokolünü bir araya getiren Bahriye Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneğine teşekkür etti. Doğal bir ortamda güzel bir öğlen yemeği yemenin kendilerine moral ve motivasyon olduğunu da dile getiren Gençer, Bahariyelilerin sağladığı birlik ve beraberlik örneğinin, diğer köylere de güzel bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Köyün altyapı sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini kaydeden Gençer, mevcut arazinin nasıl en verimli şekilde kullanılabileceğinin tespiti noktasında çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Düzenlenen yemekle köy ortamında protokol dışı hoş bir ortam oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, köye sahip çıkan Bahriye Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği projesinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Birçok ülke gezdiğini anlatan Başkan Aktaş, Avrupa’da insanların köyde yaşayıp ticaretlerini şehirlerde yaptıklarını işaret ederek, ilerleyen yıllarda şehirlerden köylere göçlerin başlayacağını ileri sürdü. Bahariye Köyü’nde de bu noktada ciddi bir uyanış ve sahiplenme olduğunu ifade eden Aktaş, bu davranışın diğer köylere örnek olacağına inandığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim