Bursa Emniyet Müdürl


Bursa Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan ve adını, kelebeğin kozadan çıkmasının konu edildiği bir hikayeden alan 'Kozadan Kelebeğe Güvenli Geçiş' projesi kapsamında, dün Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu ve Yunus Emre Liselerindeki öğrenciler, hazırlanan seminerle bilgilendirildiler.

Dün saat 11.00’de Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda,  Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Komiseri Ahmet Şükrü Gürel’in konuşmacı olduğu seminere, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest ile son sınıf öğrencileri katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Müdür Müslim Serbest, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Kozadan Kelebeğe Güvenli Geçiş' projesinin verimli olacağını belirterek, “Emniyette görev alan uzman eğitimciler, öğrencilerimize güvenlik konusunda bilgiler verecekler. Seminerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seminer, Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’ın teşviki ve desteği ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, geçen yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirileceği bildirilen ‘Dede Ben Geldim’ projesi kapsamında, “Dede Ben Geldim” projesinin sinevizyon gösterimi yapıldı. Projenin bundan sonra her yıl gerçekleştirileceği bildirildi.

Öğrencilerin daha güvenli ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için startı verilen 'Kozadan Kelebeğe Güvenli Geçiş' projesi kapsamında, seminerine başlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Komiseri Ahmet Şükrü Gürel, öğrencilere terörle alakalı bilgiler verdi.

Teröristleri, ‘ülkenin siyasetini, ekonomisini ve askeriyesini ciddi bir şekilde yıpratmak, kendi ideolojisini kurma stratejisi oluşturmak isteyen kişi veya kişiler’ olarak tanımlayan Komiser Gürel, Türkiye genelinde 1980 yılına kadar 5 bin kişinin, 1980-1990 yılları arasında 40 bin kişinin, 1990 yılından sonrada yüzlercesinin terör nedeni ile hayatını kaybettiğini söyledi.

Terörün, toplumda inanç, adalet, demokrasi de yaşanan sorunlardan beslendiğini dile getiren Gürel, terörün amaçlarının varlığını duyurmak, devletin otoritesini sarsmak olduğunu kaydetti.

TERÖRE HARCANAN PARAYLA YILDA 15 BİN OKUL YAPILIR

2009-2010 yılları arasında yapılan araştırmalar sonucunda yılda terörle mücadele kapsamında 300 milyar harcandığı bildiren Gürel, bu parayla yılda 15 bin okul binası yapılabileceği, 120 barajın inşa edilebileceği konusunda örnekler verdi.

NEDEN GENÇLİK

Terörün neden gençleri seçtiğini de değerlendiren Gürel, Mevlana’nın ‘Gençlik su gibidir neyin içine girerse onun şeklini alır' felsefesini örnek göstererek terörün özellikle 14-25 yaşları arasında gençleri seçtiğini, portföyünde ise 18 ile 20 yaşındaki gençlerin olduğunun altını çizdi.

OLAYLARI BİZE BİLDİRİN

Çocuklara, iyi niyetli olsa da alınacak yanlış kararlardan veya art niyetli kişilerden korunması için uyarılarda bulunan Gürel, herhangi bir kötü durum sezilmesi halinde emniyet teşkilatını bilgilendirmeleri yönünde öğütlerde bulundu.

Editör: TE Bilişim