Küçük Sanayi Sitesindeki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda alınan karar sonrası İnegöl Belediyesi Ağaç İşleri bölümünde sathi kaplama çalışmalarının startını verdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve bazı meclis üyeleri ile birlikte asfalt çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu. Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan´ın da katıldığı inceleme sırasında yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Aktaş, “Küçük Sanayi Sitesi ve dere ötesi diye tabir ettiğimiz bölgede yoğun bir şekilde asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Hem Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanımız hem de Meclis üyelerimizle beraber yerinde inceleme yapalım istedik” dedi.

ÇEVRE YOLUNUN ASFALTI KOMPLE YAPILACAK

Daha önce Küçük Sanayi Sitesi bünyesinde bir toplantı yapıldığını anımsatan Aktaş, “Bu toplantıda bölgemizden 10 civarında esnafımız vardı. Mobilyacılar Odası Başkanımız yurt dışında olduğu için onu temsilen vekili geldi, oda genel sekreteri geldi. Yine 5 ayrı kurumun sorumluları geldi. Orada bir dizi kararlar almıştık. 27´nci caddeye bu yıl BUSKİ gireceğini söylemişti, fakat daha sonra giremeyeceğini söyledi. Onu da dahil ederek şuanda Bursa-Ankara karayolu karşısındaki bölüm bitiriliyor. Alttan hat bu tarafa verilecek ve o kısmıyla bu sene bırakacağız. Ama takdir edersiniz ki burada hayat devam ediyor. Ve dolayısıyla da bu devam eden hayatı kolaylaştırmak için yine BUSKİ´den aldığımız söz itibariyle çevre yolunda da alt yapıya başladılar. Oranın sıcak asfaltını komple yapacağız ve komple bitirmiş olacağız. Beraberinde içeride de sathi kaplama şekilde asfaltlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

2 MİLYON TL´LİK YATIRIM

Sathi kaplama çalışmasının yapıldığı bölgedeki yatırımla alakalı bilgiler de veren Başkan Aktaş, “Asfaltlanacak alanımız 157 bin m2. Burada 25 bin ton PMT kaplama, 250 ton MC-30 astar, yine 160´a 220 bitüm 250 ton ve 3 bin tonluk mıcırla beraber inşallah bu 157 dönümlük alanın asfaltlamasını tamamlamış olacağız. Büyükşehir Belediyemizden de bu konuda destek alıyoruz ama işin ana üreticisi biziz. Çünkü o noktada arkadaşlarımıza söz verdik. Bu sıkıntıyı bertaraf edeceğimizi söyledik. Yaklaşık 2 milyon TL´lik bir bedel harcandığını da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ÜZÜLMEMEK İÇİN KURALLARA UYUN

Alinur Aktaş, esnaf ve işadamlarına uyarılarda da bulunarak şöyle devam etti: “Burada esnaf ve sanayicilerimizden de ricalarımız var. Çok sık uygulamaya başladık, özellikle geri dönüşüm ve endüstriyel atıklarla alakalı, çöp konteynırlarıyla alakalı 7/24 olmak kaydıyla sivil ekipler tarafından takipler var. Ağır cezai müeyyideleri var. Yol işgalleri ile alakalı kimse kendi bölgesi haricindeki alanı lütfen işgal etmesin. Ağır yaptırımlarımız var bu konuyla ilgili. Sanayici ve esnafımızın üzülmemesi için kurallara uyulmasını istirham ediyorum.”

AMACIMIZ GÜZEL VE TERTİPLİ SANAYİ

Alınan tüm kararların ve yapılan tüm uygulamaların buraya gelen insanların çok güzel ve tertipli bir sanayi görmesi adına yapılmış hamleler olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Yoksa kimsenin işini bozmak, kimsenin işine ket vurmak gibi asla ve asla bir niyetimiz olamaz. Amacımız milyar dolarlara varan ihracatlar yapan İnegöl´ün, her geçen gün gelişen mobilyası olan İnegöl´ün vitrini ve vizyonunu düzeltmektir. Ben destek ve katkıları için hem çalışan arkadaşlarımıza hem de sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ama özellikle ve özellikle gerek kaldırım ve yol işgalleri gerekse de çöp ve endüstriyel atıklarla ilgili kural ve kaidelere uymaya esnaflarımızı davet ediyorum. Çalışmalarımız hayırlı, uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu. ERDOĞAN GÜNDÜZ

Editör: TE Bilişim