2014 ÖSYM sonuçlarını değerlendiren Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, “2005-2006 eğitim öğretim yılında, hayırsever kuruluş Küçükçalık Tekstil A.Ş. tarafından yaptırılıp, Milli Eğitime kazandırılan okulumuzda, bu tarihten itibaren eğitim ve öğretim çalışmalarının yanında, çeşitli sosyal kültürel çalışmaları başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Okulumuz düz lise olarak açılmıştı. 2010 yılında ise Anadolu Lisesine dönüştürülmüştü. Anadolu Lisesinden ilk mezunları bu yıl verdik. Gittikçe yükselen başarılı grafiğimiz vardı. Bu yıl Anadolu Lisesi olarak bu başarı bir kere daha perçinlendi. Genel lisemizin de bu yıl son mezunlarını vermiş olduk” dedi.

DÜZ LİSE BAŞARISI YÜZDE 56

Bu yıl ki üniversite kazanma başarısından bahseden Müdür Müslim Serbest, “Genel lisemizden 64 öğrencimiz mezun oldu. Bunlardan 7 tanesi İktisat Fakültesini, 1 tanesi Kamu Yönetimi, biri İlahiyat Fakültesini, 3’ü İşletme Fakültesini, biri Uzay Bilimleri Fakültesini, 3’ü Edebiyat Fakültesini, biri Turizm İşletmeciliğini, biri ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandı. Toplamda 18 Lisans, 12 Önlisans, 6 Açık Öğretim Fakültesi olmak üzere 36 öğrencimiz üniversitelere yerleşmiş oldu. Genel Lise bazında başarımız yüzde 56,25 oldu” diye konuştu.

ANADOLU BAŞARISI YÜZDE 62

Anadolu Lisesi başarısından da bahseden Müdür Serbest, “151 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimizden 13 Mühendislik Fakültesi, 2 Ziraat Fakültesi, biri Sağlık Bilimleri Fakültesi, biri Hemşirelik, 17 Eğitim Fakültesinin değişik Öğretmenlik bölümleri, 17 Fen-Edebiyat Fakültesinin değişik bölümleri, 6 İktisat Fakültesi, 5 Maliye, 2’si Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler, biri Uluslararası İlişkiler, 2’si Uluslararası Ticaret ve Finansman, biri Bankacılık ve Finans, biri Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, biri Muhasebe Bilgi Sistemleri, biri Kamu Yönetimi, biri İslami İlimler Fakültesi, biri Turizm İşletmeciliği, 8 İşletme Fakültesi, biri İletişim Fakültesi, biri de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık olmak üzere toplam 83 öğrencimiz 4 yıllık lisans bölümüne yerleşti. 10 öğrencimiz ise önlisans bölümlerine yerleşti. Toplamda Anadolu Lisesi alanında yüzde 62 oranında başarı elde edildi” şeklinde konuştu.

OKUL ORTALAMASI YÜZDE 60.6

Geçtiğimiz yıl okulun üniversiteye yerleştirmede başarı ortalamasının 58 olduğunu aktaran Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi Müdürü Müslim Serbest, “Düz lise ve Anadolu lisesi ortalamasına bakıldığında, okulun ortalaması 60.6 oranında oluyor. Eylül 2014  ayındaki ek yerleştirme müracaatları ile birlikte bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Bu başarıda emeği geçen eğitim kadromuza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim